Posjeti HAVK Mladost web-shop

LEN Liga prvaka: Poraz u Dubrovniku

event 09.01.2019.

Mladost nije uspjela iznenaditi Juga u 6. kolu LEN Lige prvaka. Dubrovčani su na svom plivalištu bili bolji rezultatom 14:11 (3:3, 3:3, 4:3, 4:2), a Žapci su, unatoč porazu, ostali na četvrtom mjestu skupine B. Prve tri četvrtine večerašnje utakmice nalikovale su dosadašnjim susretima koje su u ovoj sezoni odigrali Mladost i Jug, tj. igralo […]

Mladost nije uspjela iznenaditi Juga u 6. kolu LEN Lige prvaka. Dubrovčani su na svom plivalištu bili bolji rezultatom 14:11 (3:3, 3:3, 4:3, 4:2), a Žapci su, unatoč porazu, ostali na četvrtom mjestu skupine B.
Prve tri četvrtine večerašnje utakmice nalikovale su dosadašnjim susretima koje su u ovoj sezoni odigrali Mladost i Jug, tj. igralo se gol za gol pa se niti jedna ekipa nije uspjela odvojiti na značajniju prednost. U prvoj četvrtini Jug je dolazio do prednosti, a Mladost bi je poništavala, dok se u drugoj četvrtini situacija okrenula. U nepunu minutu Mladost je golovima Čaglja i Kharkova povela 2 gola razlike, da bi Jug CO to vodstvo anulirao. Večeras vrlo dobri Kharkov osigurao je posljednje vodstvo na utakmici za Mladost 6:5, a da se na promjenu strana ode s neodlučenim rezultatom pobrinuo se Maro Joković.
U trećoj četvrtini Jug odlazi na 2 razlike, ali najprije mladi Herceg, a zatim i iskusni Petković vraćaju susret u egal. Do kraja predposljednje četvrtine pala su još 3 gola jer je Jug u manje od pola minute zabio 2 gola, a sekundu prije pauze Radu s krila lijepo pogodio dijagonalu za Žapcima još uvijek dostižnih -1.
U posljednjoj četvrtini Jugaši rade razliku od 3 gola preko ljevorukih Jokovića i Garcie, a malu nadu u osvajanje barem jednog boda vraća Ćuk iz igrača više, 5 minuta prije kraja utakmice. Da će Jug večeras ostati na vrhu poretka s 18 bodova potvrdio je Grk Papanastasiou svojim trećim golom.
Kod Mladosti mladi Rus Kharkov odigrao je jednu od najboljih utakmica od kako je stigao u Zagreb postigavši 3 pogotka. Isti broj golova dao je i Petković, dok je uvijek pouzdani Radu zabio 2 gola. Po jedan gol upisali su Herceg, Čagalj i Ćuk.
Ovim porazom Mladost nije izgubila 4. mjesto jer je Szolnoki remizirao kući protiv Hannovera. U iduća dva kola Lige prvaka Žapci najprije gostuju kod Szolnokija za 14 dana, da bi potom istog protivnika ugostili na Savi početkom veljače. Ovi susreti su ključni za oba kluba jer će bolji suparnik zadržati šanse za odlazak na F8 u Hannoveru.
Mladosti slijedi subotnje gostovanje u Budvi gdje će s Primorcem zaključiti prvi dio Regionalne lige, te zbog toga igrači i stručni stožer ostaju na jugu Hrvatske do subote.