Posjeti HAVK Mladost web-shop

LEN Liga prvaka: Poraz u Pireju od europskog prvaka

event 05.12.2018.

U 4. kolu LEN Lige prvaka Mladost je prekinula svoj ovosezonski niz nepobjedivosti, porazom od prvaka Europe Olympiacosa u Pireju. Grci su bili bolji rezultatom 13:8 (3:0, 3:4, 4:3, 3:1). Iako konačni rezultat sugerira laganu, rutinsku pobjedu favoriziranog domaćina, to je bila sasvim čvrsta utakmica u njezinom većem dijelu. Domaćin je dobro otvorio utakmicu, zabivši […]

U 4. kolu LEN Lige prvaka Mladost je prekinula svoj ovosezonski niz nepobjedivosti, porazom od prvaka Europe Olympiacosa u Pireju. Grci su bili bolji rezultatom 13:8 (3:0, 3:4, 4:3, 3:1).
Iako konačni rezultat sugerira laganu, rutinsku pobjedu favoriziranog domaćina, to je bila sasvim čvrsta utakmica u njezinom većem dijelu. Domaćin je dobro otvorio utakmicu, zabivši 3 gola s igračem više. Bivši mladostaš, a sada kapetan Olympiacosa, golman Pavić sakupio je 5 obrana u prvoj četvrtini, a da stvar bude gora, Radu je već tada imao dva isključenja.
No Žapci se bude i sa dva gola s desnog krila, Biljake i Miloša, smanjuju na 3:2. Druga četvrtina je najbolji dio utakmice za Žapce, jer su golovima Radua iz rekontre i Čaglja iz vana, uspjeli na promjenu strana otići sa -2.
Ako je 2. četvrtina bila najbolji dio igre Žabaca, onda će početak treće igrači trenera Bajića htjeti što prije zaboraviti. Najprije je Pavić obranio kontru Miloša, pa su Grci zabili s igračem više. Nakon toga je uslijedila polukontra Grka za visokih 4 razlike. Smanjio je Lazić nakon zarađenog isključenja Bajića, ali Obradović vraća na 4 razlike lijepim golom sa srednjeg vanjskog.
Uspjeli su se mladostaši primaći na 9:7 golovima Buljubašića s druge stative i Miloša s krila, oba gola su pala s igračem više. Jedan od detalja za kojim će naši igrači žaliti je primljeni gol na isteku 3. četvrtine, kada su Grci iz kontre poveli sa 10:7. U zadnjoj četvrtini Olympiakos se razmahao, Pavić pohvatao šuteve Petkovića i večeras izuzetno dobro čuvanog Ćuka, i Mladost je doživjela svoj prvi poraz u sezoni. Tek je Lovre Miloš svojim 3. golom ublažio poraz.
Olympiacos je pokazao znanje i iskustvo prvaka Europe, a Mladost, unatoč greškama kojih je bilo, da će do kraja biti tvrd orah svim ekipama u skupini B.
Pomoćni trener Hrvoje Hrestak je po završetku utakmice kazao:
“Najprije želim čestitati Olympiacosu na pobjedi. Nadali smo se da bi oni mogli nervoznije ući u utakmicu, ali to se nije desilo. Oni su iskusna ekipa i znali su iskoristi svoje prilike, a mi smo im omogućili četiri lagana gola.”