Posjeti HAVK Mladost web-shop

Lovre Miloš: “Respektiramo Primorac ali na Savi uvijek očekujemo pobjedu”

event 05.03.2018.

Po povratku sa studija u Americi, u kapici Mladosti je početkom godine zaigrao Lovre Miloš. Nakon 2 mjeseca i 7 službenih utakmica za klub u kojem je ponikao zamolili smo Lovru da najavi utakmicu 15. kola Regionalne lige s Primorcem iz Kotora. Što Ti je igrački, a i životno donio boravak u Americi? Mnogi mladi […]

Po povratku sa studija u Americi, u kapici Mladosti je početkom godine zaigrao Lovre Miloš. Nakon 2 mjeseca i 7 službenih utakmica za klub u kojem je ponikao zamolili smo Lovru da najavi utakmicu 15. kola Regionalne lige s Primorcem iz Kotora.

Što Ti je igrački, a i životno donio boravak u Americi? Mnogi mladi igrači razmišljaju o odlasku „preko bare“. Što im možeš savjetovati?
Vaterpolo u Americi nije na razini vaterpola koji se igra ovdje, u Regionalnoj ligi, tako da mi je teško reći da sam tamo napredovao. Igrao sam na jedan drugi način, jer je tamo kraći teren i puno se više proplivava i kreće te mislim da to mogu iskoristi sada kad sam se vratio. Što se tiče života, Amerika mi je donijela puno. Od toga da sam usavršio engleski jezik, završio fakultet, putovao, upoznao prijatelje za cijeli život. Imao sam priliku živjeti sam, što mi je pomoglo da se osamostalim u životu. Moj savjet mladima je da dobro razmisle što žele, jer i tamo ima lijepih i ružnih trenutaka i nije sve baš bajno kao što se priča. Ipak mislim da je to jedno izvrsno iskustvo koje bi sigurno opet ponovio.
Nakon 4 godine provedene u Americi vratio si se u svoju Mladost. Kao i kod svakog povratnika, najprije se nameće pitanje kakvu si Mladost ostavio, a kakvu si zatekao kad si se vratio?
Što se tiče snage ekipe rekao bi da je tu negdje kao kad sam odlazio. Mladost je izvrsna ekipa koja se može boriti sa svakom momčadi u Regionalnoj ligi. Čak mi se čini da se financijska situacija u klubu se donekle popravila.
Kako komentiraš svoje igre u ova dva mjeseca koliko si na Savi? Kako se vidiš u završnici sezone?
Teško mi je komentirati sebe ali rekao bi da sam odigrao korektno ono sto se od mene tražilo iako znam da ima puno mjesta za napredak. Trebat uzeti u obzir da se još privikavam na ovaj novi, “stari” vaterpolo i nadam se da ću s vremenom igrati sve bolje.
Jesi li „pohvatao konce“ o odnosima snaga klubova u Regionalnoj ligi? Možeš li usporediti igru i protivnike u tom takmičenju s utakmicama koje si igrao u Americi?
Otkada sam stigao smo odigrali gotovo sa svim klubovima i imao sam priliku vidjeti tko i šta igra i moram reći da je Regionalna liga daleko ispred Američke sveučilišne lige. Te se dvije lige uopće ne mogu uspoređivati. Ukratko, ovdje se igra brže, fizički je napornije i taktički zahtjevnije.
U prvom dijelu Mladost je u Crnoj Gori bila bolja od Primorca 4 razlike u utakmici s puno golova (16:12). Kakvu utakmicu očekuješ na našem plivalištu?
Primorac je odlična ekipa ali uz sav respekt prema njima mi uvijek kad igramo doma očekujemo pobjedu i tako će biti i sutra.”
Hvala Lovro i puno sreće u idućim utakmicama.Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost je hrvatski vaterpolski klub iz Zagreba, dio Hrvatskog akademskog športskog društva Mladost.