Mađari pobjedom “gurnuli” Žapce u borbu za 5.-8. mjesta

event 05.10.2019.

U četvrtfinalu Mladog Galeba kadeti Mladosti su poraženi od mađarskog PSN rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 3:0, 3:3). U 18:00 sati Žapci igraju protiv Barcelone u borbi za poredak od 5.-8. mjesta. U utakmicu protiv Mađara žapci su krenuli oslabljeni za ne igranje kažnjenog Mardešića. Na samom početku nije se osjetilo njegovo neigranje jer je Mladost […]

U četvrtfinalu Mladog Galeba kadeti Mladosti su poraženi od mađarskog PSN rezultatom 14:6 (4:1, 4:2, 3:0, 3:3). U 18:00 sati Žapci igraju protiv Barcelone u borbi za poredak od 5.-8. mjesta.

U utakmicu protiv Mađara žapci su krenuli oslabljeni za ne igranje kažnjenog Mardešića. Na samom početku nije se osjetilo njegovo neigranje jer je Mladost sredinom prve četvrtine povela 1:0 golom Padra s istekom igrača više. Potom slijedi čak 6 uzastopnih golova Mađara, da bi na 6:2 smanjio Bučević iz peterca. Isti je igrač realizirao brojčanu prednost u plivalištu za smanjenje vodstva Mađara na 8:3.

Nakon promjene strana, nije se puno toga promijenilo. Igrači iz Pečuha povećavali su svoju prednost, da bi tek u posljednjoj četvrtini Žapci uspjeli smanjiti rezultat. Najprije je to za rukom pošlo Luki Barišiću iz igrača više, a zatim Bučeviću te Jakušu.

Valja spomenuti i dobre obrane vratara Prižmića, koji je na ovom turniru jedini vratar Žabaca.

Nema puno vremena za odmor kadeta Mladosti, jer ih već u 18 sati čeka susret protiv Barcelone koja je visoko poražena od beogradskog Partizana, rezultatom 18:5.