Posjeti HAVK Mladost web-shop
Turnir TOMO 2023

Mali mladostaši srebrni u Dubrovniku

event 17.04.2023.

U nedjelju kasno, u Dubrovniku je završen tradicionalni međunarodni turnir “Tomo” za uzrast do 12 i do 14 godina, a koji se igrao u bazenu u Gružu, u spomen na Tomu Udovičića, trenera mlađih uzrasta dubrovačkih klubova Jug i Bellevue.

Mladost je bila zastupljena u oba uzrasta, a onaj mlađi, dečki do 12 godina koji vodi trenerica Morena Marinković igrao je finale! U konkurenciji ukupno čak 63 ekipe iz 12 država i koji su u 6 dana odigrali više od 200 utakmica, naši mali mladostaši, dečki do 12 godina (u ovom su uzrastu bila 24 kluba), osvojili su prvo mjesto u skupini pobijedivši Budućnost iz Podgorice, nogometnim rezultatom, 2:1, a zatim i Poble Nou iz Barcelone 10:6.
U osmini finala dečki su bili bolji od Novog Beograda 8:4, a u četvrtfinalu od Budve čak 9:1. U polufinalu je Mladost opet slavila i to protiv Lazija iz Rima, 9:5, da bi se u finalu tek našao netko bolji. Bio je to Jadran iz Herceg Novog koji je pobijedio 8:6.

Mladost do 12 godina koja je osvojila srebro u Dubrovniku na turniru “Tomo 2023.” igrala je u sastavu – Hrvoje Peričić, Dominik Sarić, Mihael Katić, Vito Lokas, Andrija Klišanin, Ante Đuranović, Ignac Golubiček, Toni Cvitan, Gregor Habjanić, Dorijan Komar, Juraj Šorić, Karlo Kovač, Franko Katić, Toni Kobačić.

Dečki do 14 godina su u konkurenciji 39 momčadi zauzeli 13. mjesto. U skupini su ubilježili pobjedu (Budva 10:5), remi (Barceloneta 7:7) i poraz (Novi Beograd 4:10). U kasnijim utakmicama za poredak, momčad koju je vodio Duško Marinić izgubila je od talijanskog Salerna 4:8, ali su zatim pobijedili Mediterrani iz Barcelone 5:3, te za 13. mjesto, suparnika sa Sicilije, Palermo 6:5.
Mladost do 14 godina predstavljali su – Petar Radman, Miho Štefelić, Ivan Maglica, Mark Modrić, Josip Švarbić, Karlo Šindler, Ivan Strahonja, Marijan Herceg, Šimun Matošević, Marko Janković, Jan Novosad, Krešimir Grgur Mihaljević i Toni Mihić.