Posjeti HAVK Mladost web-shop
Protiv Medveščaka za zlato

Mali mladostaši su u finalu!

event 20.04.2024.

Mlađe nade našeg kluba ušli su u nedjeljno finale Prvenstva Hrvatske

U subotnja dva susreta završnog turnira koji se igra u bazenu Jelkovec u Zagrebu, naši su mali Žapci svladali uvjerljivo oba suparnika (Osijek i Solaris), te time bez poraza osvojili prvo mjesto u svojoj skupini B i plasirali se u finale.

U 4. je kolu, u subotnje prijepodne Mladost prvo svladala Osječane 14:2 (2:0, 5:2, 6:0, 1:0). Već i sam rezultat dostatno govori kakav se vaterpolo igrao u Jelkovcu odnosno koliko su nadmoćniji bili naši ‘klinci’. Strijelci za Mladost bili su – Mihael Katić, Toma Feljan, Marin Baranašić, Andro Merdašić, Martin Gukov i Fran Šitum, svi po 2 gola, dok su po još jedan pridodali Maro Rakiđija i David Maršić.

Poslijepodnevni susret 5. kola bio je sraz za potvrdu 1. mjesta koje je već bilo osigurano. Mladost je svladala Solaris 11:5 (2:1, 4:2, 2:2, 3:0). Strijelci su sada bili – Mihael Katić 4, Andro Mardešić 2, Maro Rakiđija 2, te po 1 gol Jakov Lisjak, Martin Gukov i Marin Baranašić.

Naš će sastav kojeg vodi trenerica Morena Marinković u nedjelju u finalu od 12.30 sati igrati protiv pobjednika skupine A, a to je baš naš gradski suparnik, Medveščak. Dva ZG kluba za HR tron!