U spomen na Grgu Renju i Renata Vrbičića

Mali Žapci na “Sunčanoj kapici” u Šibeniku

event 26.02.2023.

Momčad Mladosti, dječaci rođeni 2010. i mlađi pod vodstvom trenera Matije Lukića i Duška Marinića, nastupala je od četvrtka (23. veljače) do nedjelje (26. ovog mjeseca) na 2. Memorijalnom turniru “Sunčana kapica” u Šibeniku

Turnir se igra u spomen na nažalost pokojne odlične igrače i trenere, Grgu Renju i Renata Vrbičića.

Na turniru je ove godine nastupalo 8 momčadi – Mladost, Medveščak, Jadran Split, KPK Korčula, Zadar 1952, Galeb MR iz Makarske, kotorski Primorac i jasno organizator, šibenski Solaris. Klubovi su bili podijeljeni u dvije skupine, a naši su dječaci bili u skupini A s mladim Korčulanima, Makaranima i Splićanima.

U skupini je Mladost izgubila od KPK, kasnijeg pobjednika cijelog turnira (5:12), da bi potom slijedila uvjerljiva pobjeda nad Galebom MR (22:8), a u 3. kolu u skupini, splitski Jadran je bio bolji (12:7).
U borbi za poredak od 5. do 8. mjesta, Solaris je svladao Mladost (14:5), da bi u utakmici za 7. mjesto, u nedjelju ujutro naši dječaci pobijedili makarski Galeb MR (11:3).

Ma koliko je dakako u svakoj utakmici cilj postići gol, svoju mrežu sačuvati, a onaj konačni cilj je pobijediti, u slučaju ovog turnira rezultati i plasman su čak sporedni. Bilo je lijepo i važno za naše dečke, kao i mladiće iz svih ostalih klubova, susresti se, družiti, međusobno nadmetati na jednom od za mnoge možda i prvih turnira u karijeri.

Za Mladost su u Šibeniku nastupali – Mark Jelača, Andrija Klišanin, Tomislav Zore, Vito Lokas, Antonio Lulić, Karlo Leko, Fran Šušak, Roko Kercel, Ivan Silić, Jan Butorac, Adriano Santini, Antonio Kumrić, Stjepan Jurišić i Jozo Tadić.