Marcelić: “Protiv Partizana želimo diktirati igru”

event 02.02.2018.

Prvu momčad Mladosti u subotu, 3. veljače očekuje susret 11. kola Regionalne vaterpolo lige protiv beogradskog Partizana. Utakmica počinje u 18:00 na bazenu na Savi. Našem kapetanu Ivanu Marceliću postavili smo nekoliko pitanja u najavi ovog dvoboja. Siječanj je bio uspješan kako za Mladost i reprezentaciju tako i za Tebe. Nanizao si 3 utakmice (Njemačka, […]

Prvu momčad Mladosti u subotu, 3. veljače očekuje susret 11. kola Regionalne vaterpolo lige protiv beogradskog Partizana. Utakmica počinje u 18:00 na bazenu na Savi. Našem kapetanu Ivanu Marceliću postavili smo nekoliko pitanja u najavi ovog dvoboja.

Siječanj je bio uspješan kako za Mladost i reprezentaciju tako i za Tebe. Nanizao si 3 utakmice (Njemačka, POŠK i Budva) u odličnom izdanju, s 10 i više obrana po utakmici. U čemu je tajna uspona forme?
Forma je dolazila lagano s utakmicama, kako kroz treninge tako i kroz službene utakmice, u kombinaciji s jakim pripremnim razdobljem koje smo imali od kraja 11. mjeseca.
Sve tri spomenute utakmice su bile u gostima. U kakvom te izdanju možemo očekivati u subotu na Savi protiv Partizana?
Nadam se da će se dobra forma nastaviti i kroz slijedeći period. Utakmica će biti zaista mnogo u slijedećih mjesec dana, što klupskih što reprezentativnih. Obzirom na važnost tih utakmica, nadam se svojim dobrim obranama!
Mladost je jesenas uvjerljivo slavila na Banjici (9:5), a ta je utakmica ocijenjena kao možda i najbolja igra Žabaca u dosadašnjem dijelu sezone. Što treba „prepisati“ iz te utakmice za slavlje na našem bazenu?
U Beogradu smo na jesen dosta rano stekli prednost, koju smo potom održavali tokom cijele utakmice, iako nije bilo niti malo lagano. Ako uspijemo ući u utakmicu jednako agresivno, motivirano, rasplivano i angažirano, nadam se da će se scenarij ponoviti. Užasno je teško stizati loš rezultat s početka tokom cijele utakmice, bilo gdje, nadam se da ćemo mi biti ti koji će diktirati kako će utakmica odvijati, naravno u našu korist.
Iako Partizan ove sezone nije u posebno dobroj formi, tek su 6. sa 12 bodova zaostatka iza Mladosti, utakmice s njima su uvijek bile posebno zanimljive kako za publiku, tako i za igrače. Na koga posebno treba obratiti pažnju u ekipi Partizana, da nam se ne dogodi kao Jadranu iz Herceg Novog koji je s Partizanom igrao nerješeno u Igalu?
Oni su veoma mlada momčad puna mladih reprezentativaca Srbije, predvođena kapetanom Rističevićem i Aksentijevićem, kao njihovim starijim i iskusnijim igračima. Igraju veoma agresivno i nemaju puno za izgubiti. Nekada im se to isplati, kao u Herceg Novom, gdje su svojom agresivnom i poletnom igrom došli do dobrog rezultata.
Jeli ekipa kompletna i spremna za subotu? Što možeš reći kao kapetan o dvojici novopridošlih igrača, Milošu i Trushu, koji su u Mladosti od početka godine?
Imali smo određenih problema s ozljedama i bolestima tokom tjedna. Sve nas je vjerojatno malo iscrpio put u Budvu. Andrija Bašić, naš Bašo, vuče ozljedu ruke i nije sigurno hoće li igrati. Paškvalin i Miloš su bili bolesni početkom tjedna, Pavo Marković je imao problema s preponom, ali nadam se da je to sada već više manje iza nas i da će svi, osim vjerojatno Baše biti spremni za utakmicu.
Miloš i Trush su se kroz prve tri utakmice pokazali kao pravo pojačanje na svojim pozicijama. S njima smo dobili dodatno na širini rotacije pa mozemo držati visoki ritam i intenzitet plivanja tokom cijele utakmice, kojim lomimo protivnike i okrećemo situaciju u našu korist. Nadam se da će i dalje nastaviti igrati ovako dobro pa čak i još bolje kako se sezona bude primicala svojem kraju, tako da kad bude najpotrebnije svi budemo najbolji.

Sretno kapetane Tebi i ekipi u subotu.