Posjeti HAVK Mladost web-shop

Marcelić:”Ponovo smo pokazali da ova momčad ima karakter”

event 20.05.2018.

Nakon velike pobjede protiv Juga, Mladostaši nisu krili zadovoljstvo rezultatom. Evo što su nam rekli trener Bajić, kapetan Marcelić te Pavo Markovič. Na pobjedi Žapcima čestitao je i Vjeko Kobešćak. Na kraju utakmice trener Bajić djelovao je umorno baš kao i njegovi igrači koji su tek izlazili iz vode. O samoj utakmici je rekao: “Još […]

Nakon velike pobjede protiv Juga, Mladostaši nisu krili zadovoljstvo rezultatom. Evo što su nam rekli trener Bajić, kapetan Marcelić te Pavo Markovič. Na pobjedi Žapcima čestitao je i Vjeko Kobešćak.

Na kraju utakmice trener Bajić djelovao je umorno baš kao i njegovi igrači koji su tek izlazili iz vode. O samoj utakmici je rekao:
Još jedanput sam ponosan na ove momke. Fanatična borbenost i velika pozitivna agresivnost nas je dovela do pobjede. Imali smo igru od samog početka ali nam lopta u prvom dijelu utakmice nije htjela u mrežu, no mi smo vjerovali. Držali smo visoki intenzitet igre i znali smo da moramo biti nagrađeni. Na kraju nam se osmjehnula pobjede protiv jedne fantastične ekipe ako što je Jug. Bili smo hrabri, željni pobjede koja nam puno znači da se vratimo psihički nakon onog debakla u prvoj utakmici. Pokazali smo ovom pobjedom da nismo ovdje slučajno.”

Unatoč pobjedi trener Bajić ostaje čvrsto na zemlji i dalje je svjestan tko je favorit za osvajanje naslova:
Jug je i dalje favorit u ovom finalu. Jako smo se potrošili u zagrebačkoj utakmici, a sljedeća utakmica je za dva dana. Probat ćemo se resetirat, psihološki dignut i pružit u Dubrovniku što kvalitetniju partiju. Ja vjerujem u moje mladiće i vjerujem da će i ta utakmica biti dostojna finala.”

U doigravanju Prvenstva Hrvatske Pavo Marković je pokazao da je veliko ovosezonsko pojačanje. Protiv svog bivšeg kluba ponovo je odigrao izvrsno. Kakav je dojam nakon ove pobjede?
Fantastična utakmica i to posebno u posljednje dvije četvrtine. Ušli smo agresivno od samog početka iako nas je mučila realizacija. Kasnije je sve sjelo na svoje i čestitam svim svojim suigračima na pobjedi protiv Juga“.

Može li se dio ovog preslikati i na sljedeću dubrovačku utakmicu?
Ako opet uđemo agresivno naravno da se može ova igra preslikat i u Dubrovniku. Jugaši možda večeras nisu odigrali najbolju utakmicu, ali su i dalje favoriti u finalu. Mi ćemo i u Gružu nastojat pokazat lice slično današnjem.”

Kapetan Marcelić je nezamjenjiva karika na golu Žabaca. S nekoliko izvrsnih obrana pomogao je svojim igračima da se vrate u utakmicu te da sačuvaju prednost. O samoj utakmici kaže:
Trudili smo se, plivali od samog starta, ali nažalost u početku i promašivali. Bitno je da u tim trenucima nismo klonuli duhom već smo vjerovali da nas mora krenuti. Ponovo smo pokazali karatkter jer nam ovo nije prvi puta da smo se vratili u utakmicu. Također smo pokazali da je ono u Dubrovniku bio sam loš dan i siguran sam da ćemo za tri dana odigrati puno bolje tamo. Sad se moramo malo odmoriti, analizirati pogreške kojih je i danas bilo. Trebamo raditi na sebi, ne odustajat i rezultati će doći.”

Trener Juga, Vjekoslav Kobešćak, sportski je čestitao Mladostašima na pobjedi:
Čestitam Mladosti na velikoj borbi i boljoj igri danas. Produžila se finalna serija što je pokazatelj da hrvatski vaterpolo ima kvalitetu. Dosta mi je više priča kako ovo sve ne valja ništa da je ovo finale nezanimljivo. Nadam se da će sada publika uživati te da će doći u velikom broju i u Dubrovnik i ponovo u Zagreb. Mi u Hrvatskoj imamo vaterpolo imamo pravo finale.”

Igračima i njihovim treniram slijedi kratki odmor jer već u utorak je nova utakmica u Gružu. Treća utakmica finala Prvenstva Hrvatske počinje u 18 sati.