Posjeti HAVK Mladost web-shop

Marin Dašić: Idemo na sve ili ništa!

event 15.04.2022.

Večeras će, od 18.45 sati, na našem bazenu uz Savu, Žapci pokušati učiniti nešto što se čini ako ne nemoguće, onda vrlo, vrlo teško ostvarivo. Pobijediti Juga! U drugom susretu polufinala Prvenstva Hrvatske, nakon njihove pobjede u Gružu (13:8). Prijašnjih sezona, posebno posljednje 2-3 to uopće skoro pa i nije bilo upitno. Ove sezone se […]

Večeras će, od 18.45 sati, na našem bazenu uz Savu, Žapci pokušati učiniti nešto što se čini ako ne nemoguće, onda vrlo, vrlo teško ostvarivo. Pobijediti Juga! U drugom susretu polufinala Prvenstva Hrvatske, nakon njihove pobjede u Gružu (13:8).

Prijašnjih sezona, posebno posljednje 2-3 to uopće skoro pa i nije bilo upitno. Ove sezone se ponešto ipak promijenilo. Dostatno je pogledati i kroz neke brojke, rezultate. U pet ovosezonskih utakmica ove dvije momčadi, svih pet puta su pobijedili suparnici.

Iako to ponekad i nije bilo tako lagano za jugaše, na koncu je uvijek ispalo od 3 do 8 golova razlike. Kada se uzmu u obzir igračka imena u svlačionici jednog i drugog sastava, nije baš niti tako iznenađujuće, ali ipak među Žapcima vjera i nada u uspjeh nije ugasla. Čak štoviše.

“Ja ću reći da mi stvarno i vjerujemo da možemo pobijediti” – napominje Marin Dašić, najbolji strijelac Mladosti u državnom prvenstvu, a s 45 golova, ukupno treći strijelac lige.

“Naravno, Jug je na papiru i favorit i sve stoji, svi komplimenti njima, nema govora, ali… zašto ne. U prvoj su nas utakmici u Dubrovniku pobijedili, zasluženo, ali ovo je drugi dan, druga utakmica. Ulazimo maksimalno motivirani i ovo nam je zadnja šansa, kada govorimo o borbi za finale, da se pokažemo.”

Postoji uzrečica u sportu, za poneke utakmice u određenim prilikama, “susret u kojem se nema što izgubiti”. Iako… uvijek se ima što izgubiti. Ima se izgubiti utakmica!

“Da apsolutno, slažem se s tim, ali isto tako je na njima ipak malo veći presing, pritisak nego na nama. Možda i u tomu mi trebamo tražiti neku našu šansu. Idemo na sve ili ništa!”

Momčad dočekuje utakmicu spremna i punom broju, maksimalnoj spremi. Nema ozljeda i bolesti, ali ima ne samo optimizma, već želje, volje i htijenja. Sad još samo sve navedeno treba pretočiti u bazen, što jasno je neće biti nimalo lagano protiv jakog suparnika kakvi su Dubrovčani. Zato ne bi naodmet došao i ‘osmi igrač’.

Ovo shvatite kao jasan poziv svim mladostašima, navijačima našeg kluba, svim Žapcima. Početak blagdanskog produženog vikenda provedite bodreći mladostaše s tribina!

Mladost vas treba!