Marković:”Neka se Jugaši tresu kad dolaze u Zagreb”

event 20.02.2018.

Nakon reprezentativnih obaveza, vaterpolisti se okreću domaćim uzbuđenjima u Regionalnoj ligi. Na Savi se igra najveći derbi Lige, a njega najbolje može najaviti bivši Jugaš, a sada Mladostaš – Pavo Marković. Bliži se srijeda i utakmica protiv “Tvoga” Juga. Kako se spremaš za utakmicu i hoće li ona Tebi biti kao svaka druga ili je […]

Nakon reprezentativnih obaveza, vaterpolisti se okreću domaćim uzbuđenjima u Regionalnoj ligi. Na Savi se igra najveći derbi Lige, a njega najbolje može najaviti bivši Jugaš, a sada Mladostaš – Pavo Marković.

Bliži se srijeda i utakmica protiv “Tvoga” Juga. Kako se spremaš za utakmicu i hoće li ona Tebi biti kao svaka druga ili je naboj veći kad su s druge strane dugogodišnji suigrači? Da se našalimo: Ako je vjerovati Jugovoj himni trebao bi se tresti prije nego se u Juga dirneš.
Spremam se kao za svaku utakmicu. Imali smo deset dana da se dobro pripremimo i mislim da ćemo spremni dočekati Juga. Za mene je sigurno naboj malo veći jer igram protiv kluba u kojem sam odrastao i protiv svojih bivših suigrača, ali sad igram za Mladost i učinit ću sve da ostvarimo što bolji rezultat.
Trebali bi se oni tresti kad dolaze u Zagreb
!”

U zadnjih 10-tak dana bilo je dosta reprezentativnih utakmica, a glavni Jugovi igrači čine „pola“ repke. Može li umor utjecati na njihovu izvedbu na Savi?
Vjeko (trener Vjekoslav Kobešćak op.a.) će ih sigurno dobro odmorit i spremit za srijedu tako da o tome uopće ne trebamo razmišljat, nego samo o sebi i svojoj igri. To su sve vrhunski i iskusni igrači koji su navikli igrati u zgusnutom rasporedu-”

Mladost ove godine odlično „gura“ u Regionalnoj ligi i jedino je izgubila u Gružu (11:8). Bit će vrlo teško nastaviti niz pobjeda, ali na koji način možete zakomplicirati večer treneru Vjekoslavu Kobešćaku i njegovim igračima? Zadnji puta smo igrali neriješeno s Jugom prije gotovo 4 godine. Ima li šanse da se nešto slično ponovi i u srijedu?
Igra u obrani na čelu s Bijačem i kontranapad čine okosnicu Jugove igre, na to ćemo se morati dobro pripremiti. Ne trebam ni govorit da su odlično pokriveni na svim pozicijama kao i da imaju šest svjetskih prvaka tako da nas čeka jako težak zadatak. Mi igramo doma pred svojom publikom i to trebamo pokazat u bazenu. Moramo vjerovat u sebe i svoju igru i onda rezultat neće izostat.”

Kako vidiš svoje dosadašnje igre u kapici Mladosti?
U svakom trenutku dajem sve od sebe, i na treningu i na utakmicama. Naravno uvijek može i mora bolje. Čvrsto vjerujem da ćemo to pokazati u ostatku sezone.”

Igrač si s bogatim vaterpolskim iskustvom. Pred Tobom i ekipom je odlučujući dio sezone u Regionalnoj ligi i kasnije Prvenstvu Hrvatske. Što smatraš najbitnijim za uspjeh u budućim, zahtjevnim utakmicama.
Najbitnija je, kao što sam i prije rekao, vjera u sebe i svoje mogućnosti, kao i ozračje u ekipi i u klubu. Nadam se da ćemo to sve imati i u nastavku sezone ostvarit sto bolji rezultat.”

Utakmica se igra u srijedu 21.2.2018. u 18:30 na bazenu na Savi. Dođite na bazen podtržati Pavu Markovića i njegove suigrače u ovoj velikoj utakmici.