Mi smo prvaci !!!

event 12.02.2017.

Juniori Mladosti novi su prvaci Hrvatske. Franko Lazić proglašen najboljim igračem turnira. U finalnoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske Mladost je, teže od očekivanog i teže od onoga što konačni rezultat govori, svladala ekipu Jug CO rezultatom 8:5 (3:1, 2:1, 1:2, 2:1). Početak utakmice protekao je u neuspjelim pokušajima Žabaca da se rezultatski odvoje u samom […]

Juniori Mladosti novi su prvaci Hrvatske. Franko Lazić proglašen najboljim igračem turnira.

U finalnoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske Mladost je, teže od očekivanog i teže od onoga što konačni rezultat govori, svladala ekipu Jug CO rezultatom 8:5 (3:1, 2:1, 1:2, 2:1).

Početak utakmice protekao je u neuspjelim pokušajima Žabaca da se rezultatski odvoje u samom startu. Dobro su bili pokriveni Jugovi najubojitiji igrači, Merčep i Kržić, ali gotovo kompletna prva postava Mladosti je bezuspješno gađala vrata Juga. Sve dok Herceg nije izborio peterac kojeg je kapetan Lazić pretvorio u zgoditak. Nakon Jugova izjednačenja, naši juniori odlaze na 2 razlike, najprije golom Lazića iz peterca kojeg je izborio danas sjajni Bajić, a zatim i “bombom” ljevorukog Markića pred istek 1. četvrtine.

S vrlo lijepo ispunjenih tribina plivališta Svetice izgledalo je da utakmica polako ulazi u jednosmernu ulicu, ali mladi vaterpolisti iz Dubrovnika ne misle tako i preko Merčepa smanjuju na 3:2 i taj rezultat ostaje do pred sam kraj poluvremena. No tada Bajić i srčani Smolčić zabijaju svoje prve golove i na izmjenu strana se odlazi s vodstvom Mladosti 5:2.

Početkom treće dionice Jug smanjuje na 5:3, a odmah potom Smolčić s krila realizira igrača više za 6:3. U tim trenucima igrači trenera Vinceka izgledaju puno dominantnije od jugaša, ali to ne uspijevaju materijalizirati kroz zgoditke. No kao što je popularni Vinci još sinoć najavio – ako nisi 100% koncentriran može ti se dogoditi da sve krene nizbrdo. U tim trenucima jugaši se “odbijaju predati” i njihov najbolji pojedinac Merčep s dva zgoditka smanjuje na 6:5 početkom 4. četvrtine.

Prevagu na stranu Mladosti, i titulu prvaka Hrvatske, donose odlični golman Šulekić s dvije uzastopne obrane (ukupno 11 tijekom čitavog susreta), zatim Mardešić krasnim golom s lijeve strane i na kraju kapetan i vođa ove ekipe Franko Lazić golom za konačnih 8:5.

Stijelci za Mladost su bili: Lazić – 3 gola, Smolčić – 2 gola, te po jedan zgoditak Mardešić, Bajić i Markić. Treba istakuti i doprinos onih koji se nisu upisali u strijelce: Hercega s 4 izborena isključenja na centru + izboren peterac, te Biljaku i Valečića koji su dali svoj doprinos u obrani.

Po završetku susreta slijedila su proglašenja za najboljeg igrača što je bio naš Lazić, golmana što je bio Jugov vratar Jarak, te najboljeg strijelca – Butića iz POŠK-a s 12 golova.

Zamolili smo najboljeg igrača Hrvatske, Franka Lazića da komentira finale. Razvukao je široki osmjeh zadovoljstva i samo kratko rekao:

“Ovo je uspijeh cijele ekipe i naših trenera!”

Pokušali smo od ovog izuzetno skromnog mladića dobiti komentar činjenice da je proglašen najboljim igračem turnira. Naš “Lazo” je samo malo proširio prethodnu rečenicu:

“Moje proglašenje najboljim igračem nije toliko bitno. Zasluga za to pripada mojim suigračima i trenerima i svima im se zahvaljujem od srca.”

Velike čestitke svim igračima i njihovom treneru Vinceku, te pomoćniku Sappeu na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske. Bravo dečki!!!