Miškić zaustavio Mornar na startu Prvenstva Hrvatske

event 12.02.2019.

Teško ali potpuno zasluženo juniori Mladosti svladali su Mornar BS rezultatom 9:8 (4:3, 3:4, 1:1, 1:0) te pobjedom otvorili Prvenstvo Hrvatske koje je počelo u Dubrovniku. Priče o prvoj utakmici kao teškoj i nezgodnoj u ovom slučaju pokazale su se točnima kada je Mladost u pitanju. Nisu svi igrači u plivalištu praktično niti dotakli loptu […]

Teško ali potpuno zasluženo juniori Mladosti svladali su Mornar BS rezultatom 9:8 (4:3, 3:4, 1:1, 1:0) te pobjedom otvorili Prvenstvo Hrvatske koje je počelo u Dubrovniku.
Priče o prvoj utakmici kao teškoj i nezgodnoj u ovom slučaju pokazale su se točnima kada je Mladost u pitanju. Nisu svi igrači u plivalištu praktično niti dotakli loptu a Mornar je vodio 2:0. Početak kakav prijatelji Mladosti nisu željeli. No Žapci vrlo brzo odgovaraju, ubrzavaju igru i to je urodilo plodom. Požarić se lijepo oslobodio na lijevom krilu i zabio prvi gol Mladosti na prvenstvu. Zatim slijede dvije kontre koje Samardžić i Požarić pretvaraju u zgoditke i Žapci su u prednosti. Bajić dobiva drugu osobnu u petoj minuti susreta i zadaje glavobolju treneru Vinceku. Potom Mihić iz igrača više krasno zabija s desnog krila, nakon time outa u kojem je akcija i bila osmišljena za njega. Šteta za Žapce da je Mornar uspio smanjiti na 4:3 samo dvije sekunde prije isteka četvrtine.
U drugoj četvrtini Mladost “bježi” Splićanima na 3 razlike najprije golom Bajića iz faula sa srednjeg vanjskog, te potom i Hercega sa slične pozicije iz igre. No Mornar pokazuje da nije slučajno na ovom finalnom turniru i smanjuje rezultat na 6:5. Slijedi šrauba Hercega za 7:5, ali i dva gola Mornara pa se na zamjenu strana otišlo s neriješenih 7:7.
Iako je po prvom poluvremenu izgledalo da će to biti utakmica s pregršt golova, u zadnje dvije četvrtine smo ih vidjeli samo 3. Nakon dvije minute u 3. četvrtini Fabris je pobjegao u kontru i donio vodstvo 8:7, koje nije dugo trajalo jer Splićani ponovno poravnavaju rezultat.
Jedan od razloga malog broja golova u nakon promjene strana leži u činjenici da su Mladostaši pogodili okvir gola “bezbroj” puta. Nije rijetkost da se u vaterpolu pogađaju vratnice, ali Žapci su uspjeli 2 puta u dvije sekunde pogoditi okvir gola. Sredinom posljednje četvrtine Martin Papež je postigao zgoditak sa srednjeg vanjskog koji je Mladosti donio vodstvo 9:8, i pokazat će se kasnije, pobjedu u prvom susretu Prvenstva Hrvatske.
Za kraj smo ostavili par rečenica o junaku susreta, golmanu Miškiću. Miško, kako ga zovu u klubu, sakupio je 15 obrana, gotovo ravnomjerno ih rasporedivši po četvrtinama. Za golmana vrijedi pravilo da je važno obraniti kada se lomi utakmica. I upravo je to Miškić večeras učinio. U drugom poluvremenu je “zaključao” gol i u završnici obranio par “mrtvaca” kada su mu protivnici pucali s 2 metra udaljenosti ili iz izrađenog igrača više. Bravo Miško!
Sutra Žapci igraju preostale dvije utakmice. Najprije u 10:30 nastupaju protiv Primorja EB koje je poraženo od Juga 12:9, a potom u 18:50 protiv domaćina, Jug CO.