Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. juniori na putu za Split na finale Prvenstva Hrvatske

event 28.02.2019.

Mlađi juniori, igrači rođeni 2003. g. i mlađi, ovaj vikend u Splitu igraju završnicu Prvenstva Hrvatske. Igrači koje vodi trener Nikica Gulin, uz pomoćnika Damira Vinceka, s nestrpljenjem očekuju ovo natjecanje sa željom da se uključe u borbe za medalje. Mladostaše je žrijeb smjestio u grupu A zajedno s dva splitska kluba Mornar BS i […]

Mlađi juniori, igrači rođeni 2003. g. i mlađi, ovaj vikend u Splitu igraju završnicu Prvenstva Hrvatske. Igrači koje vodi trener Nikica Gulin, uz pomoćnika Damira Vinceka, s nestrpljenjem očekuju ovo natjecanje sa željom da se uključe u borbe za medalje.
Mladostaše je žrijeb smjestio u grupu A zajedno s dva splitska kluba Mornar BS i POŠK-om te s Jugom. Iako su bilo kakve prognoze rezultata u mlađim uzrastima nezahvalne, možda ipak nije zgorega zaviriti malo u prošlost ove generacije koja je prije dvije godine nastupala u uzrastu kadeta.
Tadašnji kadeti Mladosti, današnji mlađi juniori, su na Prvenstvu Hrvatske u Zadru zauzeli 3. mjesto jer su, nakon poraza od domaćeg Zadra, za broncu svladali KPK. Prvak Hrvatske je tada bio Jug CO.
Jug je te 2017. osvojio i Kup Hrvatske, na svom plivalištu u Gružu, svladavši u finalu Zadra. Mladost je, igrajući u grupi s oba finalista, na gol-razliku ispala iz borbe za medalje te zauzela 5. mjesto unatoč četiri pobjede i samo jedan doživljeni poraz na čitavom natjecanju.
Nezahvalnost prognoze istaknuo je i trener Gulin:
“Iako se puno stvari može promijeniti unutar dvije godine, vjerujem da ukoliko budemo pravi možemo ući u borbe za medalje. Očekujem dobar turnir. Poznavajući ovu generaciju od prije dvije godine, Juga vidim kao favorita i skupine i čitavog prvenstva. Ostali su mi mala nepoznanica, ali mi se moramo odlučno postaviti i onda će puno stvari ovisiti o nama.
Što se tiče druge grupe, Jadran se kroz kvalifikacije pokazao kao kvaliteta, ali ćemo puno bolju sliku imati nakon prvih odigranih utakmica. Primorje je jako napredovalo, s njima smo igrali dvije vrlo tijesne utakmice u kvalifikacijama, jednu dobili, jednu izgubili. Tako da će to biti vrlo interesantno prvenstvo.”

Za mlađe igrače koji iz kadeta prelaze u mlađe juniore i počinju igrati na većem igralištu taj prelazak može biti i fizički zahtjevan.
“Naši igrači uvijek na turnir dolaze maksimalno fizički pripremljeni. Turnir nije lagan niti malo jer se igra 5 ili čak 6 utakmica u četiri dana i za to moramo biti fizički dobro pripremljeni. Bez toga uvjeta, niti mi niti bilo koja druga ekipa ne može biti konkurentna u borbi za vrh.”, istaknuo je Gulin.
Raspored Mladosti u skupini A:
28.2. u 17:00 Mladost – POŠK
1.3. u 10:20 Mladost – Mornar
1.3. u 18:20 Jug – Mladost
Sustav natjecanja je takav da pobjednik skupine prolazi izravno u polufinale, dok drugi i treći u skupini A u četvrtfinalu razigravaju s drugim i trećim iz skupine B.
Sretno Žapci!