Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. juniori nadvisili Primorje EB

event 27.01.2019.

Vrlo lijepu utakmicu mlađih juniora mogli su na plivalištu Mladost pogledati gledatelji koju su u subotnje prijepodne navratili na bazen. U kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske Mladost je slavila protiv Primorja EB rezultatom 8:6 (1:2, 3:2, 2:2, 2:0). Iako je utakmica malo kasnila jer su Primorjaši imali problema s prijevozom tijekom dolaska u Zagreb, čekanje se […]

Vrlo lijepu utakmicu mlađih juniora mogli su na plivalištu Mladost pogledati gledatelji koju su u subotnje prijepodne navratili na bazen. U kvalifikacijama za Prvenstvo Hrvatske Mladost je slavila protiv Primorja EB rezultatom 8:6 (1:2, 3:2, 2:2, 2:0).
Iako je utakmica malo kasnila jer su Primorjaši imali problema s prijevozom tijekom dolaska u Zagreb, čekanje se isplatilo. I jedna i druga ekipa pokazale su borben i atraktivan vaterpolo s puno lijepih poteza i golova. Ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, a prvi dio je pripao Rječanima koji su djelovali nešto uvjerljivije u tom dijelu igre. Mladost nije pronalazila put do gola sigurnog Čubranića, a jedini kome je to uspjelu u prvoj četvrtini bio je ljevoruki Mihić iz peterca.
Početkom druge dionice Žapci prelaze u vodstvo golovima Mihića i Tonija Bušića, ali vodstvo nije dugo trajalo jer su u kratko vrijeme zabili dva gola. Slijedilo je razdoblje utakmice u kojoj su gosti zabijali za vodstvo, a igrači trenera Gulina poravnavali rezultat, najprije Paić iz peterca, pa zatim Brčić sa sirenom za istek napada te ponovo Mihić.
Razlog zbog kojeg gosti s Kantride nisu stekli uvjerljiviju prednost leži u sjajnom vrataru Mladosti Svenu Udoviću koji je sakupio dvoznamenkasti broj obrana i u pojedinim trenucima utakmice “zaključao” vrata Mladosti.
Posebice se to odnosi na zadnju četvrtinu u kojoj su Primorjaši ipak malo posustali, a Žapci preko Mihića i Holzingera osigurali pobjedu.
Uz odličnog Udovića valja istaći golgeterski učinak talentiranog Mihića (4 gola) kojem su se priključili Brčić, Toni Bušić, Holzinger i Paić sa po jednim zgoditkom.
Lijepa utakmica koju su sa zanimanjem pratili roditelji naših igrača, ali kompletan stručni stožer seniorske ekipe i direktor Damjanić.
Trener Nikica Gulin, promuklim glasom dao je svoje viđenje susreta:
“Odigrali smo očekivano ozbiljnu utakmicu s malo golova, ali s tehničkim pogreškama na obje strane. Pobjeda je mogla otići i na drugu stranu. Moramo još poraditi na nekim osnovnim tehničkim stvarima i tada će sve izgledati puno bolje nego sada. Očekujem da ćemo i Primorje i mi biti kandidati za vrh poretka na finalnom turniru za mjesec dana u Splitu. Ovakvi susreti nam dobro dođu da se što bolje pripremimo za finale. Danas nam je vratar Udović bio na razini koju od njega očekujem, a ostali su pokazali dosta oscilacija i u obrambenim i u napadačkim zadacima. Bilo je i dobrih poteza, ali i grešaka koje, ponavljam, moramo ispravljati na treninzima.”
U kvalifikacijama za PH mlađi juniori Mladosti imaju dvije pobjede, a u idućih mjesec dana očekuju ih uzvrati protiv Medveščaka i Primorja.