Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. juniori: Uvjerljiva pobjeda protiv Medveščaka na startu kvalifikacija za PH

event 22.12.2018.

Mlađi juniori Mladosti krenuli su u kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivom pobjedom protiv Medveščaka 21:6 (6:2, 6:1, 6:3, 3:1). Gledajući rezultat prve tri četvrtine, koji je pomalo ličio na teniski rezultat, jasno je tko na plivalištu na Savi bio dominantan. Medvjedi su priključak držali do rezultata 2:2, a onda su Žapci ubacili u višu brzinu […]

Mlađi juniori Mladosti krenuli su u kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske uvjerljivom pobjedom protiv Medveščaka 21:6 (6:2, 6:1, 6:3, 3:1).
Gledajući rezultat prve tri četvrtine, koji je pomalo ličio na teniski rezultat, jasno je tko na plivalištu na Savi bio dominantan. Medvjedi su priključak držali do rezultata 2:2, a onda su Žapci ubacili u višu brzinu i napravili razliku. Nakon zamjene strana došla je do izražaja i bolja pripremljenost Žabaca koji su više puta dolazili pred gol Medvjeda s viškom igrača i lagano poentirali.
Takvo stanje stvari u bazenu dalo je priliku treneru Nikici Gulinu da isproba sve svoje igrače. U zadnjoj četvrtini je golman Jakov Ćosić zamijenio prvog vratara ove generacije Svena Udovića i sa nekoliko obrana pokazao da trener može i na njega računati.
Strijelci za Mladost bili su: ljevoruki Mihić i Brčić, te centar Bušić sa po 4 gola. Tri je gola postigao kapetan Marko Holzinger, koji je plijenio svojom ozbiljnim pristupom od prve do zadnje minute. Po dva gola su zabili Narančić, Tkalčec i Pajić (jedan iz peterca).
Kao i uvijek u ovakvim prigodama, treba istaknuti i roditelje dječaka u bazenu, kojih se na tribinama skupilo oko 40-tak i koji su zdušno bodrili kako Mladost tako i Medveščak.
Trener Nikica Gulin:
“Izborili smo očekivanu pobjedu jer smo znali da se Medveščak ne može suprotstaviti našoj momčadi. Ovo nije bila utakmica u kojoj bi se mogle uočiti neke greške. Poslije školskih praznika očekuje nas utakmica s Primorjem u kojoj ćemo vidjeti u kojoj smo fazi s ovom ekipom. Zadovoljan sam utakmicom protiv gradskih rivala, jer takve utakmice treba ozbiljno odraditi što je danas donekle i bilo tako.”