Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. kadeti na Prvenstvu Hrvatske žele polufinale

event 21.03.2018.

Mlađi kadeti Mladosti putuju u Šibenik gdje se od četvrtka do nedjelje (22.-25.3.) održava Prvenstvo Hrvatske. Trener Dejan Šafarić na put vodi 16 igrača. Mladi Žapci će na par dana školske klupe zamijeniti bazenom, a knjige loptom, kako bi na Prvenstvu Hrvatske odmjerili snage sa svojim vršnjacima iz još 7 vaterpolskih klubova, te pokazali što […]

Mlađi kadeti Mladosti putuju u Šibenik gdje se od četvrtka do nedjelje (22.-25.3.) održava Prvenstvo Hrvatske. Trener Dejan Šafarić na put vodi 16 igrača.

Mladi Žapci će na par dana školske klupe zamijeniti bazenom, a knjige loptom, kako bi na Prvenstvu Hrvatske odmjerili snage sa svojim vršnjacima iz još 7 vaterpolskih klubova, te pokazali što i kako su tijekom jeseni i zime trenirali i koliko su napredovali od prošlogodišnjeg Kupa Hrvatske.
Posjetili smo ih na zadnjem treningu prije puta, te popričali s njihovim trenerom Dejanom Šafarićem o očekivanjima od utakmica u Krešimirovom gradu.
Dejane kako su protekle pripreme za turnir koji vas očekuje?
Odradili smo manje više sve što je bilo planirano. Trebalo je neko vrijeme da se malo “posložimo”, ali vjerujem da je taj period iza nas, te da ćemo u Šibeniku izgledati dobro.
Iako je u mlađim kategorijama, koje često puta ovise o raspoloženju 2-3 igrača, teško prognozirati plasman, kakva su očekivanja na Prvenstvu Hrvatske?
Grupa nam je prilično jaka. Cavtat je bio treći, a POŠK drugi u prošlogodišnjem Kupu Hrvatske, dok je Solaris ipak nešto slabiji. U drugoj grupi je Primorje koje je izraziti favorit cijelog natjecanja, a uz bok im je i Jadran. Općenito govoreći Primorje i POŠK odskaču, a mi ostali ćemo se boriti za polufinale.
Sustav natjecanja je takav da dozvoljava i poneki lošiji rezultat u grupi koji se može ispraviti kroz četvrtfinalnu utakmicu. Kako su dečki fizički spremni za napore koji ih očekuju?
Većina ih je dobro fizički spremna, jer su bili redoviti na treninzima i oni će biti nositelji naše igre na bazenu na Crnici.
I za kraj Šafarić je dodao: “Imamo dobrog golmana koji je na nedavnom kadetskom prvenstvu odigrao par zapaženih utakmica, a i na bekovskim pozicijama smo dobro pokriveni, što nam pojačava optimizam da ćemo pružiti dobre igre i ostvariti željeni rezultat.
Nije preostalo ništa drugo nego treneru Dejanu Šafariću, pomoćniku Nikici Gulinu i našim Žapcima zaželiti sretan put i puno dobrih rezultata u Šibeniku.
Raspored mlađih kadeta u grupi “B”:
22.3. u 19:00 Mladost – POŠK
23.3. u 13:00 Mladost – Solaris
23.3. u 19:00 Cavtat – Mladost
Rezultati se mogu uživo pratiti na službenom rezultatskom sustavu Hrvatskog vaterpolo saveza www.furkisport.hr/hvs