Ml. kadeti pobjedom izborili završnicu Prvenstva Hrvatske

event 07.03.2019.

U vrlo lijepoj i nadasve zanimljivoj utakmici, mlađi kadeti Mladosti svladali su Medveščak 14:11 (1:6, 4:1, 5:2, 4:2). Tom su pobjedom osigurali plasman na finalni turnir u Dubrovniku, a Medvjede “gurnuli” u dodatne kvalifikacije. Već pogled na rezultate po četvrtinama daje naslutiti kakvu su utakmicu gledali roditelji i prijatelji Žabaca, njih oko 30-tak, na plivalištu […]

U vrlo lijepoj i nadasve zanimljivoj utakmici, mlađi kadeti Mladosti svladali su Medveščak 14:11 (1:6, 4:1, 5:2, 4:2). Tom su pobjedom osigurali plasman na finalni turnir u Dubrovniku, a Medvjede “gurnuli” u dodatne kvalifikacije.
Već pogled na rezultate po četvrtinama daje naslutiti kakvu su utakmicu gledali roditelji i prijatelji Žabaca, njih oko 30-tak, na plivalištu SRC Mladost. A igrala se vrlo važna utakmica u kojoj je pobjednik nagrađen s izravnim plasmanom u Dubrovnik na finale PH, a poraženi će kartu za finale pokušati izboriti kroz dodatne kvalifikacije.
Mladost je prije početka susreta imala “breme” poraza iz studenog, kada su Medvjedi slavili 5:4, pa se pred trenera Ratka Štritofa i njegove igrače postavio cilj da protivnike moraju svladati s dva i više golova razlike.
I nije dobro krenulo za male Žapce. U prvoj četvrtini je snažni Kirinec izrešetao mrežu Žabaca sa četiri pogotka, a na drugoj strani Mladost nije bila učinkovita u napadu te je postigla samo jedan gol. Nakon pauze između četvrtina, prema pravilima u bazen su uskočili igrači koji su do tada sjedili na klupama i Mladost je krenula u lov na razliku Medvjeda. Razmahali su se Mardešić i Bučević, te svaki sa po dva gola primakli Žapce na -2 prije zamjene strana. U trećoj četvrtini Mladost radi preokret i po prvi puta preuzima vodstvo preko nezadrživog Bučevića minutu prije kraja treće četvrtine. Igrač više Mladost je profunkcionirao nakon početnih 0/4. Štritofovi dečki su do kraja realizirali igrača više u 6 od 7 pokušaja. Posebice valja izdvojiti akciju dvojice najzapaženijih pojedinaca utakmice, Bučevića i Mardešića, koja je izazvala veliki pljesak publike. Na igraču više Bučević je vrlo lijepo pronašao Mardešića na stativi koji prijenosom zabija za 12:9.
Iako se u posljednjoj dionici Medveščak pokušao vratiti, Mladost je odličnom igrom, i u napadu i u obrani, ostvarila željenu pobjedu i plasman na finale u Dubrovniku od 21.-24.3. Bravo Žapci, bili ste odlični!
Stijelci za Mladosti: Bučević 7 (na slici kod izvođenja peterca), Mardešić 5, Padro 1 (uz neprestano hrvanje na beku protiv snažnog Kirinca), te Luka Barišić 1.