Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. kadeti pokazali zube na startu Prvenstva Hrvatske

event 22.03.2018.

Prva utakmica i odmah pobjeda. I to protiv favorita POŠK-a. Mlađi kadeti su otvorili Prvenstvo Hrvatske pobjedom protiv Splićana rezultatom 9:7 (1:2, 6:1, 1:0, 1:4) Iako je u najavi prvenstva splitski klub slovio kao jedan od favorita, igrači Dejana Šafarića nisu se opterećivali tom činjenicom. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, a na prvi […]

Prva utakmica i odmah pobjeda. I to protiv favorita POŠK-a. Mlađi kadeti su otvorili Prvenstvo Hrvatske pobjedom protiv Splićana rezultatom 9:7 (1:2, 6:1, 1:0, 1:4)
Iako je u najavi prvenstva splitski klub slovio kao jedan od favorita, igrači Dejana Šafarića nisu se opterećivali tom činjenicom. Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj igri, a na prvi odmor POŠK je otišao s golom prednosti nakon gola iz igrača više pri samom isteku četvrtine. I onda slijedi dionica koja je, ispostavit će se na kraju, bila odlučujuća. Podsjetimo da se u mlađim kadetima nakon prve četvrtine mijenjaju kompletne postave. To su naši Žapci odlično iskoristili te preko Kvaternika i Halara (svaki po 3 zgoditka) otišli na prednost 7:3.
Nakon promjene strana Mladost je povisila svoje vodstvo, ne primivši gol gotovo 15 minuta. Kada je početkom zadnje četvrtine Rogulj povisio na 9:3 golom iz peterca, pitanje pobjednika je bilo riješeno. I nakon toga su se dečki malo opustili, a s druge strane se razigrao, do tada dobro čuvani, Penava koji je sa svoja 4 zgoditka uspio smanjiti zaostatak. No to nije umanjilo veselje zbog pobjede u prvom nastupu na Prvenstvu Hrvatske.
Stijelci za Žapce bili su: Halar i Kvaternik sa po 3 gola, te Habuda, Brkić i Rogulj s po jednim zgoditkom.
Da se radi o izjednačenoj grupi potvrdio je i rezultat druge utakmice u kojoj je Cavtat teže od očekivanog svladao domiaći Solaris 12:11. U jutarnjem programu naši dečki igraju protiv domaćeg Solarisa, a utakmica je na programu u 13:00.
Bravo dečki i samo tako dalje!