Posjeti HAVK Mladost web-shop

Ml. kadeti poraženi nakon izjednačene tri četvrtine utakmice

event 10.02.2019.

U drugom susretu između ovih dviju ekipa, odigranom nakon dva dana, pobjednik je isti – Primorje EB koje je slavilo 11:6 (1:1, 3:3, 2:1, 5:1), ali poraženi – Mladost je ostavilo sasvim drugi, bolji dojam nego na Kantridi. Iako su ekipe nastupile u praktično identičnim sastavima kao i u Rijeci, utakmica nije niti blizu ličila […]

U drugom susretu između ovih dviju ekipa, odigranom nakon dva dana, pobjednik je isti – Primorje EB koje je slavilo 11:6 (1:1, 3:3, 2:1, 5:1), ali poraženi – Mladost je ostavilo sasvim drugi, bolji dojam nego na Kantridi.
Iako su ekipe nastupile u praktično identičnim sastavima kao i u Rijeci, utakmica nije niti blizu ličila na onu od prije dva dana. Kao da je igrala jedna druga Mladost, borbenija, hrabrija i sa bitno manje pogrešaka u igri. Istini za volju valja reći, Primorje je bilo u svom slabijem izdanju, valjda su gosti doputovali “uspavani” visokom pobjedom na svom plivalištu.
Trener Ratko Štritof i roditelji malih Žabaca s osmjehom su napustili plivalište na Sveticama, na kojem je Mladost bila domaćin budući se na Savi održavao plivački miting. Još kad se priključe dvojica, trojica ozlijeđenih dječaka biti će to vrlo dobra Mladost.
Prvi gol za Mladost postigao je kapetan Padro iskoristivši igrača više. Riječani izjednačuju odmah potom, a do kraja prve četvrtine razvila se žustra i borbena igra u kojoj nije bilo golova. Početkom druge četvrtine gosti odlaze na 2 razlike, ali Žapci se ne predaju. Luka Barišić smanjuje na 2:3, s igračem više, a potom Vukojević realizira peterac za izjednačenje. Do kraja četvrtine Primorje ponovo dolazi u vodstvo, koje “poništava” Mardešić golom s krila, kada je Mladost imala igrača više.
Nakon zamjene strana treneri su mogli “pomiješati” svoje ekipe, budući za mlađe kadete vrijedi pravilo da prvu četvrtinu igra jedna sedmorka, drugu drugih 7 igrača, a tek posljednje dvije četvrtine treneri mogu mijenjati igrače po svom nahođenju.
U trećoj četvrtini Primorje EB je povelo, a izjednačio je Udovičić neposredno nakon ulaska isključenog primorjaša. Dvije minute do isteka treće četvrtine ponovo gosti vode, ovaj puta 6:5. Mladost je imala nekoliko prilika da do kraja četvrtine ponovno poravna rezultat, međutim nije ih iskoristila. Vjerojatno bi neizvjesnost još malo potrajala da golman Primorja nije obranio peterac Padri u zadnjoj minuti treće četvrtine.
U zadnjem dijelu utakmice Žapcima je počelo nedostajati snage, bolje reći kilograma, jer su fizički dominantniji Riječani ubacili u višu brzinu i došli do pobjede. Jedini gol za Žapce, svoj drugi na utakmici postigao je Mardešić, ponovo s igračem više.
Uz čestitke svim igračima Mladosti na borbenosti i zalaganju, valja istaknuti vrlo dobrog vratara Žabaca, dugorukog Prižmića koji je sakupio 6-7 obrana i dobrim dijelom je zaslužan za neizvjesnost u kojoj je protekla ova utakmica.