Ml. kadeti s optimizmom putuju u Dubrovnik na Prvenstvo Hrvatske

event 20.03.2019.

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija došlo je vrijeme da učenici Ratka Štritofa pokažu svoje vaterpolo vještine na Prvenstvu Hrvatske koje se od 21.-24.3. odigrava u Dubrovniku. Žrijeb i rezultati dodatnih kvalifikacija je htio da se mlađi kadeti Mladosti nađu u skupini A zajedno s tri splitska kluba: Jadranom, POŠK-om, i Mornarom. Mladost nastup na državnom prvenstvu […]

Nakon uspješno odrađenih kvalifikacija došlo je vrijeme da učenici Ratka Štritofa pokažu svoje vaterpolo vještine na Prvenstvu Hrvatske koje se od 21.-24.3. odigrava u Dubrovniku. Žrijeb i rezultati dodatnih kvalifikacija je htio da se mlađi kadeti Mladosti nađu u skupini A zajedno s tri splitska kluba: Jadranom, POŠK-om, i Mornarom.
Mladost nastup na državnom prvenstvu otvara 21.4. u 17:00 utakmicom protiv Jadrana koji je uhvatio “zadnji vlak” za ovo prvenstvo svladavši Medveščak 11:8 u dodatnim kvalifikacijama. Potom u drugom kolu Žapci igraju protiv POŠK-a 22.4. u 9:00, a nastup u skupini će završiti u plavim kapicama protiv Mornara 22.4. u 17:00.
Sustav natjecanja je već dobro poznat iz ostalih mlađih kategorija u kojima je 8 ekipa bilo podijeljeno u dvije skupine. Pobjednici skupina izravno idu u polufinale “gornjeg doma”, a posljednje plasirani u skupinama izravno u polufinale “donjeg doma”. Ekipe koje zauzmu drugo ili treće mjesto u skupini razigravaju u tzv. “krnjem” četvrtfinalu te pobjednici popunjavaju polufinale gornjeg doma, a poraženi razigravaju u donjem domu.
Od četvrtka poslijepodne do nedjelje ujutro ekipe će odigrati 5 ili 6 utakmica, što će biti dodatni izazov u smislu fizičke pripremljenosti dječaka rođenih 2006. godine i mlađih.
Ovo godište mlađih kadeta brani srebro osvojeno lani na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu nada i 4. mjesto na lanjskom Kupu Hrvatske. Oba lanjska turnira za nade odigrana su u Rijeci i oba puta je slavilo Primorje, s kojim su se Žapci dva puta sastali u ovogodišnjim kvalifikacijama. U Rijeci je Primorje bilo bolje s visokih 17:3, dok je u uzvratu na Sveticama bilo puno neizvjesnije i susret je završio 11:6 za goste iz Rijeke.
Najavu Prvenstva Hrvatske prepustili smo treneru Ratku Štritofu koji je rekao:
“Optimist sam uoči puta u Dubrovnik budući da smo odigrali dobre kvalifikacijske utakmice. Na zadnjoj utakmici s Primorjem nam je nedostajalo dosta igrača, a mi smo bili ravnopravni pune tri četvrtine protiv protivnika koji je uz POŠK vjerojatno najjača ekipa u državi u uzrastu mlađih kadeta. Zadovoljan sam koliko su naši igrači napredovali u zadnje vrijeme. Teško mi je procjenjivati druge klubove i napredak njihovih igrača.
Na jug Hrvatske idemo kompletni, svi smo zdravi i dobro smo trenirali za ovo prvenstvo. Priključili smo i djevojčicu Auroru Stipanov s Lošinja koja igra i za ŽAVK Mladost. Aurora bi nam mogla jako puno pomoći jer može odigrati na nekoliko pozicija. Zašto joj ne dati priliku obzirom da je svim mladima je velika stvar kad se natječu. Veliki napredak u odnosu na prošlu godinu vidim i kod naših vratara koji treniraju pod nadzorom Frana Vićana i koji će uspješno zamijeniti lanjsku našu golmanicu Laticu Medvešek.
Na svim pozicijama smo prilično kompaktni i mislim da sa svakim možemo igrati ravnopravno i boriti se za pobjedu. Plivački smo dobro spremni i tu vjerujem da ne bi smjeli imati problema. Imamo ekipu s dobrim šutevima, no budući je presing obavezan u ovoj kategoriji, možda to neće u svakom momentu doći do izražaja. Ne bojim se ni za naše centre kod kojih vidim pomak u igri.
Sazrijevaju nam neki igrači koji lani nisu uopće bili u prvom planu i zbog toga sam optimist.
Dječaci su pokazali svoj karakter u vrlo bitnoj utakmici u kvalifikacijama u kojoj su gubili od Medveščaka 6:1 da bi na kraju ubilježili pobjedu 14:11.
Zbog svega nabrojanog imam dobar osjećaj pred nadolazeće Prvenstvo Hrvatske.”

Sretno Žapci!