Posjeti HAVK Mladost web-shop
završena prva tri kola ph

Mlađe nade briljiraju u Jelkovcu

event 20.04.2024.

Iz istočnog dijela Zagreba pristižu jako dobre vijesti, a one su plod odlične igre našeg najmlađeg uzrasta (do 11 godina) odnosno mlađih nada

Dečki su na završnom turniru Prvenstva Hrvatske, nakon uvodne pobjede u četvrtak navečer, u petak pridodali još dvije, te nakon tri kola uvjerljivo vodimo na tablici skupine B kao jedina momčad sa stopostotnim učinkom.
Ono što je posebno dojmilo u petak, osim visokih pobjeda dakako, jest podatak da su svladani sastavi Jadrana i KPK koji su prošle sezone igrali finale ovog uzrasta.

U 2. kolu su mali mladostaši ‘uzeli mjeru’ Korčulanima iz KPK. Završilo je s glatkih 10 golova prednosti, 13:3 (3:1, 5:0, 2:2, 3:0). Strijelci za našu momčadi bili su Mihael Katić 4, Maro Rakiđija 3, Marin Baranašić 2, Jakov Lisjak 2, te Marin Gukov 2 pogotka.

U 3. kolu, u petak predvečer, svladan je i splitski Jadran – 8:4 (1:2, 2:1, 3:0, 2:1). Sada su golove za Mladost postigli – Mihael Katić i Jakov Lisjak po 3, te Matej Šušak 2 gola.

U subotu, pretposljednjeg dana natjecanja, Mladost igra još dvije utakmice u skupini. Prvo protiv Osijeka koji je dosad izgubio sve tri utakmice, te zatim sučelice šibenskog Solarisa. S pobjedom nad Solarisom, a jasno i onom očekivanom nad Osijekom, Mladost bi osvojila prvo mjesto u skupini, te se samim time plasirala u nedjeljno finala za naslov prvaka Hrvatske!