Mlade nade izborile četvrtzavršnicu

event 03.08.2017.

U Rijeci je započelo Prvenstvo Hrvatske za mlađe nade. Prvog dana Mladostaši su upisali pobjedu i poraz. NA prvenstvu sudjeluje 12 ekipa koje su smještene u 4 skupine po 3 ekipe. Prve dvije ekipe iz svake skupine će izboriti nastup u četvrtfinalnoj skupini u koju prenose bodove iz utakmice odigrane protiv ekipe koja također ostaje […]

U Rijeci je započelo Prvenstvo Hrvatske za mlađe nade. Prvog dana Mladostaši su upisali pobjedu i poraz.

NA prvenstvu sudjeluje 12 ekipa koje su smještene u 4 skupine po 3 ekipe. Prve dvije ekipe iz svake skupine će izboriti nastup u četvrtfinalnoj skupini u koju prenose bodove iz utakmice odigrane protiv ekipe koja također ostaje u igri za medalje.
Prvu utakmicu Mladostaši su izgubili 6:5 od Jadrana iz Splita te unatoče neizvjesnom rezultatu na kraju, utakmica je bila riješena već početkom posljednje četvrtine. Golove za Žapce postigli su Barišić i Bučević po 2 te Rutar 1 gol.
U poslijepodnevnog programu najmlađi Žapci igrali su jako bitnu utakmicu protiv Opatije u kojoj su trebali pobjedu kako bi ostavili izglede za plasman u četvrtzavršnicu. Na kraju pobjeda od 9:7 će biti dovoljna za siguran nastavak natjecanja. Pobjeda je izborena u posljednjoj četvrtini u kojoj su nedostatak (5:6) preokrenuli u vodstvo 8:6 dvije minute prije kraja. Izvrsni Bučević postigao je 4 gola, Barišić i Padro po 2 te Hajdaš i Mardešić po 1.
U petak ujutro Opatija i Jadran igraju međusobno o čemu će ovisiti konačni poredak u skupini te koja će ekipa u nastavku s koliko bodova. Mladostašima bi najbolje odgovarala pobjeda Opatije od 2 i više razlike jer bi tada u četvrtzavršnu skupinu prošli Mladost i Opatija te bi Žapci startalai sa 3 prenesena boda.