Mlađi juniori četvrti nakon peteraca

event 15.12.2019.

Mlađi juniori su zauzeli 4. mjesto na turniru Olimpijskih nada odigranim u Dubrovniku. Nakon izvođenja peteraca poraženi su rezultatom 16:15 (2:4, 1:2, 3:4, 4:0, peterci 6:5) od Jadrana HN.  Jaki međunarodni turnir, u kojem su nastupile po četiri ekipe iz Hrvatske i Crne Gore, mlađi juniori Mladosti završili su na četvrtom mjestu. Utakmicu za treće […]

Mlađi juniori su zauzeli 4. mjesto na turniru Olimpijskih nada odigranim u Dubrovniku. Nakon izvođenja peteraca poraženi su rezultatom 16:15 (2:4, 1:2, 3:4, 4:0, peterci 6:5) od Jadrana HN.  Jaki međunarodni turnir, u kojem su nastupile po četiri ekipe iz Hrvatske i Crne Gore, mlađi juniori Mladosti završili su na četvrtom mjestu. Utakmicu za treće mjesto naši dečki odigrali su sjajno u prve tri četvrtine. U tom su razdoblju gradili i sagradili prednost od 4 gola, ali su u zadnjoj četvrtini dozvolili igračima Jadrana da sve to nadoknade, te minutu prije kraja izjednače na 10:10.

Odluka o pobjedniku je pala u šestoj seriji peteraca, kada je vratar Novljana obranio peterac Tkalčecu, ponajboljem igraču Mladosti na čitavom turniru, te najboljem strijelcu Žabaca s 14 postignutih golova. Toliko puta viđena situacija u sportu kada najbolji igrač u trenu postaje tragičar.

Mlađi juniori, pod “ravnanjem” trenera Nikice Gulina u Dubrovniku su pokazali da imaju kvalitetu za sami vrh hrvatskog vaterpola i biti će zanimljivo pratiti nastavak kvalifikacija za Prvenstvo Hrvatske, kao i nastup na završnici koncem veljače, za koji smo uvjereni da će ga Žapci izboriti.

Strijelci za Mladost protiv Jadrana HN: Tkalčec i Mozara po 3 gola, Bušić 2, te Viktor Antunović i Katičić po 1 zgoditak.