Mlađi juniori ispustili prednost i izgubili nakon peteraca

event 10.06.2018.

Mlađi juniori Mladosti okitili su se srebrnom medaljom na Kupu Hrvatske. U finalu su poraženi od Mornara nakon izvođenja peteraca. Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. Pri rezultatu 2:2 Žapci postižu četiri gola u nizu za 6:2. Prednost od četiri gola bila je najveća prednost na […]

Mlađi juniori Mladosti okitili su se srebrnom medaljom na Kupu Hrvatske. U finalu su poraženi od Mornara nakon izvođenja peteraca.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. Pri rezultatu 2:2 Žapci postižu četiri gola u nizu za 6:2. Prednost od četiri gola bila je najveća prednost na utakmici (6:2 i 7:3). U tim trenucima Mladostaši igraju izvrsno na obje strane bazena, a vrijedi istaknuti pogodak Bušića kada je okrenuo i svog čuvara i protivničkog vratara. Početkom posljednje četvrtine sve je izgledalo jako lijepo kada je 4:22 prije kraja Holzinger zabio za 8:5. Međutim Splićani se ne predaju i visokim presingom kreću po povratak u utakmicu. Stala je realizacija, pad koncentracije u obrani i Mornarevci uspješno iskorištavaju tri igrača više za potpuni povratak trideset sekundi prije kraja. Za pobjednika su se morali pucati peterci u kojem su Mladostaši propustili realizirati jedan udarac, dok su Mornarevci iskoristili svih pet.
Tuga u redovima Mladostaša jer su bili tako blizu zlato, ali ovi mladići i njihov stručni stožer Sappe/Vincek svakako zaslužuju pohvale za nastup u Zadru. Pokazali su da su generacija na koju će Mladost moći računati u budućnosti.