Mlađi juniori izborili F8 Kupa Hrvatske

event 04.06.2022.

Pobjedom nad Medveščakom 10:9 (1:1, 2:3, 3:3, 4:2), mlađi juniori HAVK Mladost izborili su nastup na završnici (F8) Kupa Republike Hrvatske koja će se igrati 23.-26.6.2022. Termini kvalifikacija za mlađe kategorije su uvijek zgusnuti. Tako je i za ovogodišnji Kup RH, pa će Mladost, Medveščak i Primorje EB u dva dana odigrati svoje susrete koji […]

Pobjedom nad Medveščakom 10:9 (1:1, 2:3, 3:3, 4:2), mlađi juniori HAVK Mladost izborili su nastup na završnici (F8) Kupa Republike Hrvatske koja će se igrati 23.-26.6.2022.

Termini kvalifikacija za mlađe kategorije su uvijek zgusnuti. Tako je i za ovogodišnji Kup RH, pa će Mladost, Medveščak i Primorje EB u dva dana odigrati svoje susrete koji daju dva putnika na završni turnir, a trećeplasirani će svoj plasman tražiti kroz dodatne utakmice.

Imajući tu činjenicu u vidu, igrači koje vodi Ratko Štritof, nastojali su, i uspjeli, slaviti u prvom kolu na Sveticama. Dvoboj protiv gradskih suparnika nije tekao prema našim željama pune tri četvrtine. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu u prva tri perioda, da bi u zadnjoj četvrtini Žapci ubacili u višu brzinu, te s tri gola u četiri minute poveli s 9:7 što je bilo nedostižno za borbene domaćine.

Najefikasniji Žabac bio je Mardešić sa 4 gola, dok je 2 dao kapetan Bučević. Po jednom su bili precizni Fajković, Kirinec i braća Barišić. I Marko i Luka su zabili po jedan gol.

Budući je u drugom kolu Primorje EB također slavilo protiv Medveščaka 12:8, to su se i Primorje i Mladost plasirali na završnicu. Njihov međusobni dvoboj u 19:30 neće imati prevelikog natjecateljskog značaja ali će dobro poslužiti trenerima da dobiju uvid što treba doraditi prije same završnice za nepuna 3 tjedna.

Podsjećanja radi, radi se o momčadima koje su zimus izborile srebro (Mladost) i broncu (Primorje) na Prvenstvu Hrvatske.