Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završnica Prvenstva Hrvatske na Sveticama

Mlađi juniori na Final fouru

event 09.05.2024.

Mlađejuniorska momčad našeg kluba ovog se petka i subote bori za naslov prvaka Hrvatske

Na bazenu Svetice u Zagrebu, 10. i 11. ovog mjeseca odigrat će se završi turnir četiri najbolja sastava Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore.
Nakon 18 utakmica svake momčadi u ligaškom dijelu, četiri najbolja sastava su – dva zagrebačka kluba, Medveščak i Mladost, zatim splitski Jadran i Zadar 1952. Upravo takvim redoslijedom, pa su u polufinalni parovi:

Medveščak – Zadar 1952 (18.45)
Mladost – Jadran (20.00)

Pobjednici će dan kasnije, u subotu, 11. svibnja igrati finale s početkom u 20.00 sati, dok će poraženi igrati za treće mjesto u 18.45 sati. Ne treba ni napominjati kako se mi nadamo finalu. Za takvo što imamo i opravdanja.

Nakon 18 susreta u kojima je Medveščak doista iskazao nadmoć sa svih 18 pobjeda, drugo je mjesto osvojila naša momčad, s dva boda više od Splićana i četiri više od Zadrana.

Polufinale Mladosti i Jadrana bit će dodatno zanimljivo i zbog sučeljavanja momčadi koje s naše strane vodi trener Zoran Bajić, a sa suparničke Mile Smodlaka. Stratezi koji su vodili prethodno seniorske momčadi oba kluba. Trener Zoran Bajić bio je što više trenerom seniorske momčadi Mladosti do konca studenog 2023. godine, kada je preuzeo vođenje mlađih juniora. Rezultat je i više no očigledan, uspješan.

Kada je riječ o ovosezonskim sučeljavanjima ove dvije momčadi, omjer je 1-1. U Splitu je, u studenom prošle godine (prije Bajićevog preuzimanja momčadi), Jadran bio bolji 11:5. Prije malo više od mjesec dana u Zagrebu slavila je Mladost 14:12.