Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mlađi juniori osvojili srebro na Prvenstvu Hrvatske

event 20.02.2022.

Nisu naši mlađi juniori osvojili zlatne medalje, već srebrne, ali to ne mijenja činjenicu da su odigrali iznimno kvalitetan turnir. Čestitke Mornaru na trofeju nakon pobjede izborene boljim izvođenjem peteraca. Mornar je slavio u finalu 13:11 (4:4, 2:0, 1:2, 2:3, peterci 4:2). Finale je, baš kao i čitav turnir, bilo na zavidnoj razini. Mornar je […]

Nisu naši mlađi juniori osvojili zlatne medalje, već srebrne, ali to ne mijenja činjenicu da su odigrali iznimno kvalitetan turnir. Čestitke Mornaru na trofeju nakon pobjede izborene boljim izvođenjem peteraca. Mornar je slavio u finalu 13:11 (4:4, 2:0, 1:2, 2:3, peterci 4:2).

Finale je, baš kao i čitav turnir, bilo na zavidnoj razini. Mornar je većim dijelom susreta vodio, a Mladost stizala vodstvo, mučeći se pritom s realizacijom igrača više. I kad im nije išlo u napadu, naši Žapci su se borili u obrani, te se na kraju izborili za neriješenih 9:9 nakon 32 minute igre. Pri izvođenju peteraca Mornar je zabio svoja 4 pokušaja, naši dečki nisu iskoristili 2 i trofej prvaka Hrvatske je ostao u Splitu.

Čestitke svim igračima i njihovim trenerima na osvojenoj srebrnoj medalji, koju Mladost u mlađim kategorijama nije osvojila od ljeta 2019. godine (dvije brončane medalje su osvojene 2020.).

Kolektivna, momčadska igra koja je Žapce krasila čitav turnir izbacila je u prvi plan kapetana Bartula Bučevića koji je proglašen najboljim igračem Hrvatske u uzrastu mlađim juniora.

Bravo dečki i bravo Bučo!!

Strijelci za Mladost u finalu PH: Padro (3), Fajković (2), Jakuš (1), Bučević(1), Branković (1) i Mardešić (1).

Sastav Mladosti na Prvenstvu Hrvatske igranom u Splitu:

Matija Prižmić, Vito Erceg, Amar Fajković, Sven Kirinec, Roko Padro, Marko Barišić, Vito Branković, Fran Dobrić, Ante Mardešić, Luka Barišić, Fabio Jakuš, Bartul Bučević, Luka Matić, Bruno Stančić, Dominik Udovičić, trener Ratko Štritof i pomoćni trener Damir Vincek.

Na kraju zahvala i tatama Prižmiću i Barišiću koji su nam ustupili fotografije korištene u vijestima s Prvenstva Hrvatske.

bucevic_najbolji_igrac