Mlađi juniori otvorili kvalifikacije pobjedom protiv Medveščaka

event 10.05.2019.

Mlađi juniori prva su selekcija Mladosti koji su krenuli u kvalifikacije za Kup Hrvatske. Na plivalištu uz Savu mladi Žapci startali su pobjedom protiv gradskih suparnika Medveščaka. Konačni rezultat je bio 9:5 (3:1, 1:0, 4:2, 1:2) za igrače koje vodi trener Nikica Gulin. Pedesetak roditelja i prijatelja kluba, koji su sinoć došli na tribine plivališta Mladost, […]

Mlađi juniori prva su selekcija Mladosti koji su krenuli u kvalifikacije za Kup Hrvatske. Na plivalištu uz Savu mladi Žapci startali su pobjedom protiv gradskih suparnika Medveščaka. Konačni rezultat je bio 9:5 (3:1, 1:0, 4:2, 1:2) za igrače koje vodi trener Nikica Gulin. Pedesetak roditelja i prijatelja kluba, koji su sinoć došli na tribine plivališta Mladost, moći će reći da su nazočili povijesnoj utakmici. Naime, bila je to prva službena utakmica HAVK Mladost u kojoj su primijenjena nova pravila. Pravila koja će, u to nema sumnje,  značajno promijeniti vaterpolsku igru.

I već u prvom susretu moglo se vidjeti u kojem će smjeru krenuti vaterpolo u budućnosti. Favorizirat će se napadači i sama igra će se ubrzati. U prilog tezi da će napadači postati “zaštićena vrsta” govori i podatak da je na susretu mlađih juniora dosuđeno čak 10 peteraca, od kojih je njih 9 realizirano, dok je jednog obranio sinoć jako dobri vratar Mladosti Sven Udović.

Mladost je u potpunosti kontrolirala čitav tijek susreta prvenstveno zahvaljujući Paiću koji je neumoljivo realizirao peterce i tako postao najbolji strijelac s četiri gola. Medvjedi su tek početkom treće četvrtine smanjili na 4:3, ali potom slijedi serija Žabaca od 5 uzastopnih golova te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Gosti sa Svetica uspjeli su tek ublažiti poraz s dva gola u završnici susreta.

Strijelci za Mladost bili su: Paić 4, Tkalčec 2, te Holzinger, Brčić i Mihaljević po 1 zgoditak.

Već u srijedu 15. svibnja u 20:45 isti suparnici odmjerit će snage na plivalištu Svetice, također u sklopu kvalifikacija za Kup Hrvatske.