Mlađi juniori pobijedili Mornar BS za polufinale Kupa

event 15.06.2019.

U četvrtfinalu Kupa Republike Hrvatske mlađi juniori Mladosti nadvisili su suparnike iz Mornar BS s 12:7 (3:1, 4:0, 2:5, 3:1) i plasirali se u polufinale gdje ih večeras u 20:40 dočekuje Primorje EB. U najavi Kupa trener Nikica Gulin apostrofirao je četvrtfinale kao izuzetno bitnu utakmicu, a to je očito prenio i na svoje igrače […]

U četvrtfinalu Kupa Republike Hrvatske mlađi juniori Mladosti nadvisili su suparnike iz Mornar BS s 12:7 (3:1, 4:0, 2:5, 3:1) i plasirali se u polufinale gdje ih večeras u 20:40 dočekuje Primorje EB.

U najavi Kupa trener Nikica Gulin apostrofirao je četvrtfinale kao izuzetno bitnu utakmicu, a to je očito prenio i na svoje igrače koji su izvrsno “odradili” susret protiv Mornara. Utakmica je praktično odlučena u prve dvije četvrtine u kojima su Žapci zabili 7 golova, a golman Udović je samo jednu loptu propustio iza svojih leđa sakupivši u tom dijelu 5 obrana.

Nakon zamjene strana, Splićani su uspjeli doći do daha i prepoloviti prednost s kojom se otišlo na veliki odmor. Ali u zadnjoj četvrtini raspoloženi Luka Tkalčec s dva uzastopna gola otklonio je sve dileme tko će u borbu za medalje.

Strijelci za Mladost u ovoj vrijednoj pobjedi bili su: Tkalčec 4, T. Bušić 3, Paić 2, Brčić, Holzinger i Mihaljević po 1 gol.

Mladosti za prolazak u finale na putu stoji Primorje koje je s tri pobjede osvojilo prvo mjesto u skupini B. Žapci i Primorjaši odlično se poznaju, budući se redovito susreću u kvalifikacijama, a njihove su međusobne utakmice uvijek atraktivne. Vrlo je izvjesno da će i polufinale Kupa biti takvo, te da će se pobjednik znati tek na samom kraju utakmice koja počinje u 20:40, a može se uživo pratiti na službenoj rezultatskoj stranici HVS-a www.furkisport.hr/hvs. Sretno Žapci!