Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mlađi juniori preokretom do pobjede protiv Juga

event 13.02.2016.

Mlađi juniori startali su odlično na Prvenstvu Hrvatske u Splitu, pobijedivši Jug s 10:9 (4:2 2:3 1:2 3:2). U prve dvije četvrtine mladi Žapci su većim dijelom bili u vodstvu, čak i sa dva gola razlike (4:2 i 6:4), zahvaljujući ponajprije kapetanu Markiću i Bajiću koji su postigli po 2 zgoditka. U tom dijelu igre […]

Mlađi juniori startali su odlično na Prvenstvu Hrvatske u Splitu, pobijedivši Jug s 10:9 (4:2 2:3 1:2 3:2).

U prve dvije četvrtine mladi Žapci su većim dijelom bili u vodstvu, čak i sa dva gola razlike (4:2 i 6:4), zahvaljujući ponajprije kapetanu Markiću i Bajiću koji su postigli po 2 zgoditka.
U tom dijelu igre najveći problem su bile 2 osobne prvog centra Mladosti Branimira Hercega, koji je odmah početkom 3. četvrtine zaradio i svoju treću i isključujuću osobnu grešku. Jugaši potom preokreću rezultat, te 5 i pol minuta prije kraja utakmice vode sa, činilo se teško dostižnih, 9:7. Mladići trenera Vinceka se ne predaju i u samoj završnici postižu 3 zgoditka (redom: Mardešić, Samardžić i Bajić) za konačni rezultat 10:9 i vrijednu pobjedu mladih Mladostaša na startu prvenstva.
Strijelci za Mladost bili su: Mardešić i Bajić po 3 gola, Markić 2 zgoditka, a Herceg i Samardžić po 1.
Golman Marko Miškić imao je 50% obrana (9/18).
Zanimljivo je spomenuti da je u prve 3 četvrtine, nakon 3 time outa koje je pozvao Vincek, Mladost postigla 3 zgoditka (za 4:2, 5:4 i 7:7).
Nakon utakmice trener Vincek je izjavio:
Zadovoljan sam izborenom pobjedom, ali je moram naglasiti da je bilo i grešaka u igri (krivo dodanih lopti, pokoji nerezonski šut), te da je veliki hendikep bilo neigranje Hercega gotovo polovicu utakmice“.
Sutra u 10:50 naši mladići igraju protiv Primorja, za koje Vincek kaže:
Riječani su dobro posložena momčad koju dobro vodi trener Samir Barač“.
Momčad Primorja je u prvom kolu svladala domaćeg Mornara s 12:9.
Držimo fige našim mlađim juniorima da pobijede u ovoj izuzetno važnoj utakmici.
Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore završava sutra utakmicama 3. kola:
18:00 Primorje – Jug
19:20 Mladost – Mornar