Mlađi juniori “prohujali” Sveticama

event 16.05.2019.

Sinoć na bazenu Svetice prijatelji i roditelji igrača Mladosti i Medveščaka mogli su pogledati sadržajnu utakmicu. Mlađi juniori Mladosti slavili su s 19:8 (3:3, 7:3, 3:1, 6:1) protiv vršnjaka iz Medveščaka u kvalifikacijama za Kup Hrvatske. Isti suparnici odigrali su prije 6 dana susret na Savi, u kojem je također Mladost bila bolja za četiri […]

Sinoć na bazenu Svetice prijatelji i roditelji igrača Mladosti i Medveščaka mogli su pogledati sadržajnu utakmicu. Mlađi juniori Mladosti slavili su s 19:8 (3:3, 7:3, 3:1, 6:1) protiv vršnjaka iz Medveščaka u kvalifikacijama za Kup Hrvatske.

Isti suparnici odigrali su prije 6 dana susret na Savi, u kojem je također Mladost bila bolja za četiri zgoditka. I sinoćnja utakmica je bila neizvjesnija, iako konačni rezultati obaju susreta nude sasvim oprečan zaključak. Ovo “neizvjesnija utakmica” odnosi se na prvih četvrtinu i pol, nakon čega su igrači trenera Nikice Gulina otplivali na višu razinu i ubilježili pobjedu.

Domaćini su bolje ušli u utakmicu i poveli s 2:0, ali od sredine prve četvrtine Mladost polako preuzima igru i preko Tonija Bušića i Paića vraća susret u egal. U tom dijelu susreta vidjelo se dosta lijepih poteza, šrauba s centarske pozicije, šuteva s vanjskih pozicija, proigravanja na igrače koji uplivavaju i još podosta toga što ovaj sport čini lijepim. I u tom dijelu nisu ni Medvjedi bili pasivni promatrači, čak naprotiv poveli su igrači sa Svetica 5:4 nakon minutu i pol u drugoj četvrtini. No onda “pale motore” u prvom redu Brčić, Mihaljević i kapetan Holzinger, te kroz brzu tranziciju odvode svoju momčad na pet golova razlike. Medvjedi više nisu mogli pratiti taj tempo i utakmica je uplovila u sigurne vode za Mladost. Toliko sigurne, da je trener Gulin završnicu prepustio dečkima koji više vremena provode na klupi, te je zamijenio i vrlo sigurnog vratara Udovića i dao priliku mladom Ćosiću.

Svim Žapcima može se samo komplimentirati na utakmici odigranoj na visokoj razini. Strijelci su bili: Paić 5, T. Bušić 4, Brčić 3, Mihaljević 2, Jugovac 2, Tkalčec 1, J. Bušić 1 i Holzinger 1.