Mlađi juniori spremni za Korčulu

event 11.06.2019.

Mlađi juniori Mladosti, pod budnim okom trenera Nikice Gulina, odrađuju zadnje treninge uoči finala Kupa Republike Hrvatske koje se održava od 13.- 16. lipnja na Korčuli. Žrijeb skupina dodijelio je Žapcima “na papiru” nešto lakšu skupinu u kojoj se nalaze Galeb MR, Zadar 1952 i Jug CO, a tim redoslijedom će i biti protivnici našim […]

Mlađi juniori Mladosti, pod budnim okom trenera Nikice Gulina, odrađuju zadnje treninge uoči finala Kupa Republike Hrvatske koje se održava od 13.- 16. lipnja na Korčuli.

Žrijeb skupina dodijelio je Žapcima “na papiru” nešto lakšu skupinu u kojoj se nalaze Galeb MR, Zadar 1952 i Jug CO, a tim redoslijedom će i biti protivnici našim igračima od četvrtka poslije podne do petka navečer. Pobjednici svake od dviju skupina ulaze izravno u polufinale (subota navečer), dok drugoplasirani razigravaju s trećeplasiranima (subota ujutro) za plasman u polufinale.

U nedjelju prije podne na rasporedu su utakmice za konačni plasman na Kupu RH.

Početkom ožujka u Splitu je završilo Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore, a Žapci su tada zauzeli 4. mjesto iza Primorja EB nakon poraza na peterce. Uvjerljivi prvak Hrvatske tada je postao Jug CO, a status favorita čitavog turnira Dubrovčani drže i na Kupu RH. U borbi za medalje na Korčuli svakako bi mogli naći i splitski klubovi Jadran (finalist Prvenstva Hrvatske), te Mornar BS koji je na proteklom prvenstvu zauzeo 5. mjesto ispred KPK i sedmoplasiranog Zadra 1952.

Vrlo je izvjesno da će gledatelji na Korčuli uživati u napetim susretima izjednačenih protivnika. Bitno je za napomenuti da je ovo prvi finalni turnir u mlađim uzrastima koji će se odigrati po novim pravilima. Adaptacija igrača, trenera i sudaca na izmjene u pravilima vaterpolske igre značajno će utjecati na konačni poredak na ovom turniru, te možda poneku ekipu “iz sjene” ubaciti u prvi plan.

Trener Nikica Gulin najavio je nadolazeće natjecanje:

“Prema rasporedu u našoj A grupi protivnici nam slijede od lakših prema težima. Jug, s kojim igramo u 3. kolu, je favorit, vjerojatno i čitavog turnira, ali mi se nećemo predavati unaprijed. Druga grupa je naizgled jača. Ukoliko u grupi ne uspijemo svladat sve protivnike i osigurati izravno polufinale, čekat će nas iznimno teško četvrtfinale bez obzira tko će nam biti protivnik u tom slučaju. Do zadnjeg dana nećemo znati u kojem sastavu putujemo na Korčulu jer je kraj školske godine i zaključuju se ocjene. Moram reći da je termin odigravanja Kupa pao u najnezgodnije vrijeme za sve klubove učesnike, ali kako je nama tako je i drugima.

Imali smo malih problema u zadnjih mjesec dana s organiziranjem treninga zbog školskih obaveza naših igrača. Zdravi smo i fizički spremni, a ide nam na ruku i raspored da se igrači još malo uigraju u prvim kolima. Mladost uvijek želi, može i hoće ići u borbu za medalje, pa će tako biti i ovaj puta.”

Sretno Žapci!