Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mlađi juniori srebrni na Kupu RH

event 26.06.2022.

Mlađi juniori Mladosti osvojili su srebrnu medalju na Kupu Republike Hrvatske nakon što su u finalu poraženi od Juga AO 11:10 (2:2, 2:1, 1:3, 1:0, 5:4) nakon izvođenja peteraca. Mladostaši su odigrali sjajnu utakmicu u finalu. Mali broj golova sugerira da su se igrale čvrste i ozbiljne obrane, na čelu koje je kod Žabaca bio […]

Mlađi juniori Mladosti osvojili su srebrnu medalju na Kupu Republike Hrvatske nakon što su u finalu poraženi od Juga AO 11:10 (2:2, 2:1, 1:3, 1:0, 5:4) nakon izvođenja peteraca.

Mladostaši su odigrali sjajnu utakmicu u finalu. Mali broj golova sugerira da su se igrale čvrste i ozbiljne obrane, na čelu koje je kod Žabaca bio Matija Prižmić koji je sakupio 13 obrana, te je zasluženo proglašen najboljim vratarom u Hrvatskoj.

U napadu se istaknuo Vito Branković sa 4 gola, a po jedna su dodali Bartul Bučević i Fabio Jakuš.

Osim spomenutih strijelaca i nagrađenog vratara, boje Mladosti su u Dubrovniku branili: Vito Erceg, Niko Sošić, Sven Kirinec, Roko Padro, Marko Barišić, Luka Barišić, Fran Dobrić, Ante Mardešić, Luka Palavra, Bruno Stančić i drugi vratar Luka Matić.

Ekipu mlađih juniora je do srebra vodio trener Ratko Štritof s pomoćnikom Franom Vićanom.

Čestitke svima na još jednom uspjehu naše Mladosti. Srebro u Kupu RH je još jedna potvrda da je ova generacija naših igrača u samom vrhu hrvatskog vaterpola. U oba ovosezonska finala poraženi smo od domaćina, Mornara BS u Prvenstvu RH i Jug AO u Kupu RH-a, i to oba puta tek nakon izvođenja peteraca.

Bravo dečki!!

 

Srebro_3

Caplja

Srebro_1