Posjeti HAVK Mladost web-shop
U subotu za zlato

Mlađi juniori su u finalu!

event 11.05.2024.

Kakva će to biti mladostaška subota. U Rijeci od 20.30 seniori igraju prvu utakmicu za treće mjesto u državi, a mlađi juniori će pola sata ranije, ali u zagrebačkom bazenu Svetice početi finale za naslov prvaka Hrvatske

Mladići trenera Zorana Bajića su naime u polufinalu završnog turnira Prvenstva Hrvatske, u petak navečer u Sveticama svladali petercima momčad Jadrana iz Splita 13:12 (1:3, 2:2, 4:0, 2:4 – 4:3)!
Bila je to očekivano neizvjesna, dramatična utakmica u kojoj je doslovno jedna lopta, jedan šut odnosno obrana odlučivala o pobjedniku.

Gosti iz Splita su bespogovorno bolje otvorili. U prvoj minuti druge četvrtine su imali vodstvo 4:1, sredinom druge dionice 5:2. Do poluvremena su naši mladići uspjeli smanjiti na 5:3 i to je bio maksimum. A onda…
U drugom poluvremenu, drugo izdanje mladostaša, posebno u trećoj četvrtini koja je maestralno odigrana. Uostalom, u ovom dijelu je Mladost slavila 4:0, potpuno preokrenula rezultat od 3:5 do 7:5. Prvo vodstvo na utakmici mladostaši su ostvarili golom Andrije Čolovića, tri i pol minute prije kraja treće četvrtine.
Ipak, ni gosti se ne predaju, te je Jadran uspio poravnati (7:7) malo više od četiri minute do kraja. Sada je došao opet red na naše mladiće koji preko ponovo Andrije Čolovića, te Vita Brčića prelaze u vodstvo (9:7). Do kraja je tada bilo još za odigrati tek 3 minute. Puno vremena ili sasvim dovoljno za Jadran da ponovo poravna. Izjednačujući je gol djelo Ante Domazeta u zadnjoj minuti ili 46 sekundi do kraja. Budući da se u preostalom vremenu mreže više nisu tresle, bilo je jasno da se s rezultatom 9:9 ide u peterce.

Nove drame. Kod 10:10 Matej Šorić ne pogađa, ali ubrzo (kod 11:11) ne pogađa ni Ante Perić za Jadran. Sljedeća su dvojica izvođača za Mladost precizna (Filip Rogić i Karlo Šindler), baš kao i jedan jadranaš. Preostao je još jedan i to Duje Burazin. Prvi strijelac utakmice, mladić koji je dotad, u 32 minute dao čak 6 od ukupno 9 golova Jadrana. No sada, Burazinov udarac brani naš vratar Petar Radman za ulazak u finale!!

Golove za Mladost u 32 minute su postigli – Andrija Čolović i Petar Erenda po 1, te po 1 pogodak Ivan Maglica, Matej Šorić, Filip Rogić, Roko Bolanča i Vito Brčić


Prije ove utakmice, u prvom polufinalu Medveščak je s lakoćom svladao Zadar 1952 s čak 13 golova razlike (19:6). U subotu dakle gledamo zagrebačko finale za hrvatsku krunu.
Nemojte uopće dvojiti ako ste u Zagrebu i ako ste mladostaš, kamo će te za uvod u subotnju večer. Bazen Svetice, 20.00 sati, finale Medveščak – Mladost. Dakako, postoji i opcija gledanja prijenosa u tzv. streamu na mrežnoj stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza (hvs.hr).