Posjeti HAVK Mladost web-shop
Kraj grupne faze

Mlađi juniori u četvrtfinalu

event 30.09.2023.

Ispao je to savršen petak. Okvirno u isto vrijeme dok su seniori u Zagrebu svladali Jug, u Zadru su u petak kasno navečer, naši mlađi juniori kreirali veličanstven preokret protiv Jadrana na završnom turniru Hrvatskog kupa

Naime, u posljednjem susretu 3. kola B skupine, sastali su se Mladost i Jadran. Jedina dva kluba koja nisu dotad imali niti jedan bod na svojem kontu. To je nadalje značilo kako se radi o susretu za treće mjesto, a koje vodi u subotnje tzv. lažno četvrtfinale.

Nakon izjednačene prve polovice utakmice (5:4 za Jadran), Splićani su u trećoj dionici poveli s ‘ozbiljnih’ 7:4, tri minute prije kraja tog dijela igre. Momci trenera Hrvoja Hrestaka uprli su tada snažno, te se ‘vratili u igru’ budući da je uoči zadnje četvrtine bilo tek jedan gol prednosti za suparnika, (8:7).

Zadnjih osam minuta je odigrano briljantno. Granitna obrana, zatvoreni prilazi golu, a u napadu prvo Fran Dobrić poravnava na 8:8 u prvoj minuti zadnje dionice. Točno minutu prije kraja, s igračem više je napad okrunjen pogodak, a taj zadnji doticaj s loptom je djelo Andrije Čolovića. Gol za 9:8, pogodak za vodstvo, ali ispostavit će se i pobjedu, te plasman u lažno četvrtfinale. Ondje će nas čekati u subotu (30. rujna) sugrađani iz Medveščaka koji su osvojili drugo mjesto u A skupini.  

Strijelci za Mladost bili su – Fran Dobrić 3, te po 1 gol Petar Erenda, Andrija Čolović, Jakov Petrović Malešević, Luka Palavra, Niko Sošić i Matej Šorić.