Mlađi juniori uz preokret slavili u trileru protiv Juga

event 08.06.2018.

U drugom kolu Kupa Hrvatske i reprizi finala sa Prvenstva Hrvatske mlađi juniori Mladosti pobijedili su Juga sa 9:8. Žapci kao da su prespavali prvu četvrtinu i kad je sirena oglasila kraj prvih 8 minuta na semaforu je stajalo 0:3. Što sirena, što trener Sappe izgleda da su ih uspjeli probuditi te u drugoj četvrtini […]

U drugom kolu Kupa Hrvatske i reprizi finala sa Prvenstva Hrvatske mlađi juniori Mladosti pobijedili su Juga sa 9:8.

Žapci kao da su prespavali prvu četvrtinu i kad je sirena oglasila kraj prvih 8 minuta na semaforu je stajalo 0:3. Što sirena, što trener Sappe izgleda da su ih uspjeli probuditi te u drugoj četvrtini kreće prava igra Mladosti. Vrlo dobrom igrom u obrani i učinkovitim napadom Žapci preokreću rezultat u svoju korist i na poluvremenu vode 5:3. Kada je u trećoj četvrtini Brnetić postigao gol za 7:4, izgledalo je da je utakmica potpuno prelomljena, ali mladi Dubrovčani se nisu predavali. Dvije i pol minute prije kraja utakmice kao da sve kreće iz početka jer je na semaforu 8:8. Vratari sa obje strane nižu nekoliko obrana sve do gola za pobjedu manje od 30 sekundi do kraja koji je postigao Martin Papež kojem je to bio drugi gol na utakmici. U posljednjem napadu Mladostaši su se uspješno obranili sa igračem više za slavlje.
Uz Papeža dvostruki strijelci su bili Požarić i Brnetić, a po jedan gol su upisali Brčić, Mihić i Krpan.
S ovom pobjedom Žapci su gotovo osigurali prvo mjesto u skupini što ih vodi direktno u polufinale. U posljednjem kolu (petak 17h) igraju protiv Medveščaka kojeg su dva puta uvjerljivo pobijedili u kvalifikacijama za završnicu.