Mlađi kadeti idu u četvrtfinale PH

event 08.04.2022.

Medveščak je bio bolji u 3. kolu Prvenstva Hrvatske i slavio protiv Žabaca 13:7 (1:2, 4:2, 4:3, 4:0). Ovim porazom mladostaši su završili na drugom mjestu skupine A te natjecanje nastavljaju četvrtfinalnom utakmicom protiv boljeg iz susreta Jug AO i KPK. Iako konačnih 13:7 sugerira laganu pobjedu naših gradskih suparnika, susret je bio zanimljiv i […]

Medveščak je bio bolji u 3. kolu Prvenstva Hrvatske i slavio protiv Žabaca 13:7 (1:2, 4:2, 4:3, 4:0). Ovim porazom mladostaši su završili na drugom mjestu skupine A te natjecanje nastavljaju četvrtfinalnom utakmicom protiv boljeg iz susreta Jug AO i KPK.

Iako konačnih 13:7 sugerira laganu pobjedu naših gradskih suparnika, susret je bio zanimljiv i neizvjestan veći dio vremena. Žapci su prvu četvrtinu završili s prednošću 2:1. U nastavku su oboje trenera izmijenili kompletne postave, kako to nalažu pravila za ovaj uzrast, i tu je Medveščak došao do male rezultatske prednosti. U trećoj četvrtini naši dečki su nastojali dostići prednost Medvjeda ali im to nije polazilo za rukom. Kada početkom posljednje četvrtine nisu uspjeli dostići prednost Medveščaka iz nekoliko uzastopnih napada, uslijedio je pad motiva i koncentracije, te je Medveščak povećao svoju prednost na konačnih +6.

Ovaj poraz od gradskih suparnika nije izbacio Žapce iz borbe za medalje, jer sutra prijepodne imaju “popravni ispit” s trećeplasiranom momčadi iz skupine B.

Strijelci: Sappe (4), Maglica (2) i Strahonja (1).