Mlađi kadeti nakon peteraca slavili protiv Jadrana

event 23.03.2019.

Mladostaši su nakon izvođenja peteraca svladali Jadran i sutra u 10:00 igraju protiv Galeba za 5. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Mladost – Jadran 15:14 (2:1, 1:2, 4:3, 2:3, peterci 6:5) Za razliku od prekjučerašnje utakmice između Mladosti i Jadrana u kojoj je Mladost bila puno bolja, večerašnji dvoboj između istih suparnika bio je neizvjestan do […]

Mladostaši su nakon izvođenja peteraca svladali Jadran i sutra u 10:00 igraju protiv Galeba za 5. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. Mladost – Jadran 15:14 (2:1, 1:2, 4:3, 2:3, peterci 6:5)
Za razliku od prekjučerašnje utakmice između Mladosti i Jadrana u kojoj je Mladost bila puno bolja, večerašnji dvoboj između istih suparnika bio je neizvjestan do samog kraja i odlučen je tek nakon sedam serija peteraca.
Žapci su dobili prvu četvrtinu s 2:1, a istim rezultatom su Splićani uzvratili nakon izmjene kompletnih postava u drugoj četvrtini. U trećoj dionici mladi Žapci stvaraju prednost od 3 gola i činilo se u tom trenutku da je utakmica prelomljena. Ali igrači Jadrana ne misle tako i već do konca trećeg dijela smanjuju na 7:6, a potom i u potpunosti poravnavaju rezultat u početku zadnje četvrtine.
Potom inicijativa prelazi na stranu Mladosti i sa dva gola u jednoj minuti igrači trenera Štritofa imaju +2 na polovici 4. četvrtine. Do kraja ove napete utakmice Jadran postiže dva gola i o pobjedniku su morali odlučivati peterci.
U tom ruletu Mladostaši su bili spretniji i precizniji te zasluženo slavili.
Najzapaženiji u redovima Mladosti bio je Bučević koji se u regularnom dijelu postigao 5 golova, te realizirao 2 peterca u raspucavanju. Tri gola je zabio Mardešić (1 u raspucavanju), 2 Erceg (1 u raspucavanju), a po jedan Padro te u raspucavanju Vukojević i Luka Barišić.
Valja istaći da su i vratari Mladosti dali doprinos ovoj pobjedi. Matić je u 2. četvrtini obranio peterac u trenutku kad je Jadran vodio s 3:2, a Prižmić (na slici) je u raspucavanju “skinuo” dva peterca i tako omogućio sebi i svojim suigračima slavlje u ovom susretu.
Mladostaši sutra završavaju Prvenstvo Hrvatske utakmicom za 5. mjesto u kojoj će se susresti s Galeb MR u 10:00.