Mlađi kadeti poraženi od Zadra u četvrtfinalu Prvenstva Hrvatske

event 23.03.2019.

Mlađi kadeti su doživjeli poraz na Prvenstvu Hrvatske od ekipe Zadra i borit će se za 5. mjesto. Mladost – Zadar 8:10 (2:4, 2:2, 2:3, 2:1). U razigravanju za 5. mjesto protivnik Žapcima je Jadran a utakmica počinje u 18:00. Sami početak utakmice nije dao naslutiti da će na kraju ishod biti nepovoljan za ekipu […]

Mlađi kadeti su doživjeli poraz na Prvenstvu Hrvatske od ekipe Zadra i borit će se za 5. mjesto. Mladost – Zadar 8:10 (2:4, 2:2, 2:3, 2:1). U razigravanju za 5. mjesto protivnik Žapcima je Jadran a utakmica počinje u 18:00.
Sami početak utakmice nije dao naslutiti da će na kraju ishod biti nepovoljan za ekipu Mladosti. Već u prvom napadu kapetan Padro je doveo Žapce u vodstvo golom iz peterca. I nakon izjednačenja Zadrana, ponovo zabija Padro iz igrača više. Pokazat će se kasnije da je to bilo i posljednje vodstvo Mladosti. Igru u svoje ruke preuzimaju igrači Zadra i već do isteka prve četvrtine su stvorili prednost od 2 zgoditka. U drugom dijelu slika se nije bitno promijenila jer Zadrani odlaze na +4. Tračak nade za izabranike Ratka Štritofa pojavio se nakon golova Ercega iz igrača više i potom Mardešića. S rezultatom 6:4 se otišlo za zamjenu strana. U trećem dijelu utakmice igrači Zadra uspijevaju zabiti dva gola u nizu i praktično odlučiti pobjednika. Do kraja četvrtine Padro je zabio još jedan peterac, a u listu strijelaca se upisala i Žabica Aurora Stipanov postigavši zgoditak iz igrača više.
U zadnjoj četvrtini Zadar je održavao svoju prednost koju su tek pred završetak susreta malo smanjili Hajdaš i Luka Barišić.
Ovim porazom Mladost odlazi u borbu za 5. mjesto u kojoj joj je prvi protivnik Jadran kojeg su u grupnoj fazi svladali rezultatom 10:5. Utakmica protiv Splićana je na rasporedu u 18:00.