Posjeti HAVK Mladost web-shop
Završnica PH na Jelkovcu i Iveru

Mlađi kadeti u lovu na krunu

event 28.02.2024.

Mlađi kadeti našeg kluba od četvrtka, 29. ovog mjeseca pa do nedjelje, privremeno će ‘stanište’ imati na bazenu Jelkovec, u istočnom dijelu grada. Ondje naime počinje završni turnir Prvenstva Hrvatske za uzrast mlađi kadeti

U Zagrebu će nastupati ukupno 12 momčadi, podijeljenih u dvije skupine. Jedna je u bazenu Jelkovec i tu su naši mali Žapci, dok je druga skupina u bazenu Iver. Što se Mladosti tiče, našoj djeci i želimo da ostanu u bazenu Jelkovec jer će se u ovom plivalištu odigravati i utakmice za poredak od 1. do 6. mjesta. 


Sustav natjecanja je jednostavan. Temeljem poretka u skupini odnosno osvojenog mjesta u skupini, momčad će u borbu za mjesto u konačnom poretku. Malo zornije – prvoplasirani iz skupine A će steći pravo igranja u finalu protiv prvog iz skupine B. Za brončanu medalju će se boriti drugoplasirane momčadi iz A i B skupine, a za ukupno 5. mjesto u Hrvatskoj, sastavi koji će osvojiti treće mjesto u skupini.


Preostale momčadi će u borbu za poredak od 7. do 12. mjesta i te će se utakmice igrati u bazeni Iver.

Skupina A (Jelkovec) – Jadran Split, Mladost Zagreb, Medveščak Zagreb, Solaris Šibenik, Opatija LRH i Galeb MR Makarska.

Skupina B (Iver) – KPK Korčula, Cavtat, ZPK Zagreb, Primorje EB Rijeka, Zagreb i Delfin Rovinj.

Mali mladostaši će prvu utakmicu odigrati u četvrtak, 29. veljače od 20.30 protiv makarskog Galeba MR.

Podsjetimo, prošle su godine mlađi kadeti Mladosti, na završnom turniru državnog prvenstva odigranog u srpnju na Šalati, završili nadmetanje na 6. mjestu.