Mlađi kadeti u Šibeniku na Kupu

event 05.10.2022.

Mlađekadetska momčad Mladosti nalazi se u Šibeniku gdje ovog četvrtka počinje završni turnir Hrvatskog kupa. Podsjetimo, dečki koje s klupe vodi trenerica Morena Marinković imali su sjajan srpanj. U tom mjesecu su mladi mladostaši odigrali dva sjajna polufinalna turnira nacionalnog kupa. Prvo su sredinom srpnja, na prvom polufinalnom turniru koji je igran u Zagrebu, na […]

Mlađekadetska momčad Mladosti nalazi se u Šibeniku gdje ovog četvrtka počinje završni turnir Hrvatskog kupa.
Podsjetimo, dečki koje s klupe vodi trenerica Morena Marinković imali su sjajan srpanj. U tom mjesecu su mladi mladostaši odigrali dva sjajna polufinalna turnira nacionalnog kupa.
Prvo su sredinom srpnja, na prvom polufinalnom turniru koji je igran u Zagrebu, na bazenu na Šalati osvojili prvo mjesto u skupini s Opatijom LRH, riječkim Primorjem EB i rovinjskim Delfinom kada su s tri pobjede i impresivnom gol-razlikom 50:7, otišli na 2. polufinalni turnir u Split.
Ondje su u skupini s ukupno 8 momčadi i prenesenim bodovima, odigrali još dvije utakmice, te ukupno s 5 pobjeda iz jednako toliko utakmica osvojili prvo mjesto, bodovno poravnati s Medveščakom. To naše dečke čini možda čak i blagim favoritom na predstojećem završnom turniru u Šibeniku.

Na bazenu u Crnici se okuplja ukupno 8 sastava podijeljenih u dvije skupine od po 4 momčadi. Mladost je u skupini A u društvu KPK, te dva splitska kluba, Jadrana i POŠK-a 1937. U B skupini su Medveščak, Solaris, Mornar BS i Opatija LRH.

Prvu utakmicu naši dečki igraju u četvrtak, 6. listopada protiv KPK od 18.40 sati, a zatim slijede dva ispita dan kasnije, u petak – u 09.30 protiv POŠK-a 1937, te u 18.50 protiv Jadrana. Prvoplasirana momčad iz svake skupine izborit će pravo izravno sudjelovanja u polufinalu, dok treće i četvrtoplasirani iz skupine imaju obvezu igranja ‘lažnog’ četvrtfinala.