Posjeti HAVK Mladost web-shop
U nedjelju za peto mjesto s Jadranom

Mladi Žapci bolji od poškovaca

event 30.09.2023.

Mlađi juniori našeg kluba u nedjelju će (1. listopada), u Zadru na završnom turniru Hrvatskog kupa za mlađe juniore igrati za peto mjesto

Učenici trenera Hrvoja Hrestaka su nakon nesretnog poraza petercima u četvrtfinalu, u susretu za poredak od 5. do 8. mjesta, bili značajno bolji od splitskog POŠK-a 1937. Završilo je uvjerljivom pobjedom našeg kluba 15:9 (4:2, 4:2, 4:2, 3:3).

Nikakve dvojbe nije bilo o pobjedniku, posebno nakon što su naši dečki vrlo rano poveli 4:1. Cijelim tijekom utakmice je Mladost bila u visokom vodstvu, a tek su jednom i to vrlo kratko, mladi poškovci uspjeli doći na samo gol zaostatka (4:3 početkom druge četvrtine).

Golove su za Mladost dali – Fran Dobrić 4, Matej Šorić 3, po 2 su dali Andrija Čolović i Niko Sošić, dok su se jednom u strijelce upisali Petar Erenda, Vito Brčić i Filip Rogić.

Mladost će se u nedjelju boriti za 5. mjesto protiv splitskog Jadrana koji je petercima svladao Primorje EB 18:16 u drugo utakmici poretka od 5. do 8. mjesta. Utakmica za 5. mjesto na rasporedu je u 10.30 sati.