Posjeti HAVK Mladost web-shop
Tri boda u drugom kolu

Mladi Žapci uvjerljivi protiv POŠK-a 1937

event 27.01.2023.

Nakon remija s Mornarom BS u četvrtak navečer, u 1. kolu juniorskog Prvenstva Hrvatske u Splitu, naši su mladići u 2. kolu skupine A koje je odigrano u petak ujutro, pobijedili splitski POŠK 1937 čak 16:4

Od prvog trenutka nije bilo prevelike dvojbe kako će utakmica završiti, tek je valjalo vidjeti s koliko će pogodaka razlike Hrestakovi učenici okončati ovaj sraz. Očiti je nesrazmjer kvalitete bio odnosno jest u našu korist, a to je bilo vidljivo od prve četvrtine. Taj dio je Mladost dobila 6:1, da bi na polovici utakmice odnosno nakon druge četvrtine bilo i 10:1 za naše mladiće. U pobjedničkom se sastavu čak 8 igrača ubilježilo u strijelce, a golove su dali – Dominik Obuljen 3, Amar Fajković, Marin Rogulj, Jan Bušić, Bartul Bučević, Jakša Zaratustra Mihaljević i Luka Tkalčec po 2 dok je još jedan pridodao Sven Kirinec.

U drugoj utakmici naše A skupine, Jadran je svladao Mornar BS 18:10.

U 18.20 sati je na rasporedu posljednja utakmica u skupini, susret 3. kola Mladost – Jadran i taj će susret odlučiti o pobjedniku skupine. Valja samo pridodati da nakon dva kola Jadran ima 6 bodova, Mladost 4, što znači da našim mladićima samo pobjeda ‘igra’ za osvajanje prvog mjesta i time izravan ulazak u polufinale juniorskog Prvenstva Hrvatske.

Važna obavijest – utakmice polufinala juniorskog Prvenstva Hrvatske, kao i sve susreti zadnjeg dana, odlučujući za konačan poredak, bit će moguće pogledati i u streaming-prijenosu na stranici Hrvatskog vaterpolskog saveza (www.hvs.hr).