Mladost čeka još dva suparnika u skupini B LEN Lige prvaka

event 24.09.2019.

Srijeda 25.9. je dan kada će Žapci saznati koje će momčadi zauzeti preostala dva mjesta u skupini B LEN Lige prvaka. Tog se dana igraju uzvratni susreti trećeg, posljednjeg, kruga kvalifikacija. Jedno od dva mjesta gotovo će sigurno popuniti mađarski OSC Budapest, a za drugo će se u Rumunjskoj boriti domaća Oradea i španjolska Terrassa. […]

Srijeda 25.9. je dan kada će Žapci saznati koje će momčadi zauzeti preostala dva mjesta u skupini B LEN Lige prvaka. Tog se dana igraju uzvratni susreti trećeg, posljednjeg, kruga kvalifikacija. Jedno od dva mjesta gotovo će sigurno popuniti mađarski OSC Budapest, a za drugo će se u Rumunjskoj boriti domaća Oradea i španjolska Terrassa.

OSC Budapest putuje u Grčku kod Vouliagmenia za kojeg igra bivši Mladostaš Andrija Bašić. Prednost iz prvog susreta je velika i iznosi 8 golova (11:3 su slavili Mađari u Budimpešti). Bilo bi pravo čudo da se tolika prednost istopi, pogotovo što za OSC igraju Prlainović, Brguljan, Mitrović, Ranđelović, Seman, Harai, sve redom poznata imena u svjetskom vaterpolu.

Upravo pobjednik iz para OSC Budapest – Vouliagmeni biti će prvi protivnik HAVK Mladost u ovogodišnjoj LEN Ligi prvaka u srijedu 9.10.2019. Mladost će u tom susretu biti gost.

Drugi par za popunu grupe B je Oradea – Terrassa, a u Šanjolskoj su slavili igrači Terrasse s 10:7. U prvom susretu bilo je dosta neizvjesnosti iako +3 sugerira mirnu pobjedu španjolskog sastava. Ali ako se zna da su Rumunji na 3 minute prije kraja imali +1, te da su u zadnjoj minuti primili dva gola, onda je za očekivati da će sunarodnjaci našeg Cosmina Radua biti ozbiljan protivnik u uzvratu.

Podsjećanja radi, skupinu B LEN Lige prvaka već su “zaposjeli” prije kvalifikacija:

FTC Telekom Budapest (HUN), HAVK Mladost Zagreb (CRO), Pro Recco (ITA), Waspo 98 Hannover (GER), CN Marseille (FRA) i Dinamo Tbilisi (GEO).