Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost dovodi jednog od najboljih američkih vaterpolista

event 15.07.2019.

Zagrebački HAVK Mladost svoje će redove iduće sezone pojačati jednim od trenutno najboljih američkih vaterpolista. Alex Bowen, 25-godišnji američki reprezentativac koji igra na poziciji desnog vanjskog pridružit će se Žapcima. Bowena hrvatski ljubitelji vaterpola najbolje pamte kao igrača čijih je pet pogodaka pridonijelo porazu Hrvatske od reprezentacije SAD-a u Svjetskoj ligi prošle godine. ”Jako sam uzbuđen zbog […]

Zagrebački HAVK Mladost svoje će redove iduće sezone pojačati jednim od trenutno najboljih američkih vaterpolista. Alex Bowen, 25-godišnji američki reprezentativac koji igra na poziciji desnog vanjskog pridružit će se Žapcima. Bowena hrvatski ljubitelji vaterpola najbolje pamte kao igrača čijih je pet pogodaka pridonijelo porazu Hrvatske od reprezentacije SAD-a u Svjetskoj ligi prošle godine.

”Jako sam uzbuđen zbog svoje prve sezone u Mladosti, nadam se da ću se odmah uklopiti i nastaviti tradiciju uspjeha. Igrao sam mnogo puta protiv igrača Mladosti, veseli me što ćemo biti suigrači. Nisam nikada bio u Zagrebu, ali čuo sam samo dobre stvari i jedva čekam početak sezone i priliku da se predstavim zagrebačkoj publici!” – komentirao je novopečeni Žabac Alex Bowen.

Bowen je rođen u San Diegu u Kaliforniji, a prije četiri godine diplomirao je na prestižnom sveučilištu Stanford. Visok 195 cm i težak 103, Bowen je snažan igrač koji se ističe moćnim udarcem zbog čega ga se, uz Lucu Cupida, svrstava u najbolje vaterpolista SAD-a. Kao reprezentativac je bio član ekipe koja je 2016. nastupila na Olimpijskim igrama, a iste godine osvojili su i srebro u Svjetskoj ligi. Posljednje tri sezone igrao je u mađarskom Miskolcu.

Bowen je nakon Luke Bukića i Josipa Vrlića treće pojačanje koje od iduće sezone dolazi u Mladost. Žapcima  novi igrači itekako trebaju budući da klub sa Save brani titulu prvaka Regionalne lige, a ponovno će u Ligi prvaka nastupiti u društvu najboljih u Europi. Nova sezona vaterpolskih uzbuđenja na Mladosti počinje 21. rujna.