Mladost europska natjecanja nastavlja u Eurokupu

event 21.10.2021.

U posljednjoj utakmici kvalifikacija za LEN Ligu prvaka Mladost je na Savi poražena od splitskog Jadrana sa 7:3 (2:1, 2:0, 3:0, 0:2) i ovogodišnji europski put nastavlja u četvrtfinalu Eurokupa. Mladost je u bazen uskočila bez kapetana Marcelića koji je ozlijedio šaku i neće ga biti par tjedana u bazenu. Ulogu predvodnika i motivatora momčadi […]

U posljednjoj utakmici kvalifikacija za LEN Ligu prvaka Mladost je na Savi poražena od splitskog Jadrana sa 7:3 (2:1, 2:0, 3:0, 0:2) i ovogodišnji europski put nastavlja u četvrtfinalu Eurokupa.

Mladost je u bazen uskočila bez kapetana Marcelića koji je ozlijedio šaku i neće ga biti par tjedana u bazenu. Ulogu predvodnika i motivatora momčadi preuzeo je novi kapetan Lazić, a mjesto među vratnicama Žabaca zauzeo je Jurlina. Utakmica kvalitetom nije bila na nekoj značajnoj razini. Prednost Jadrana od sedam golova viška iz prvog susreta, nije ostavljala puno prostora za nade mladostaša.

Griješili su naši dečki u napadu, bilo je nepreciznih dodavanja, šuteva u blok i kako bi se u žargonu reklo u “pupak” vratara, tako da je Mladost zabila samo jedan gol do pred sami kraj susreta. Izvedba Žabaca u obrani zaslužuje ocjenu više od napada, a bitan akter obrane je vratar Jerko Jurlina koji je sakupio 7 obrana (50%) pritom obranivši Harkovu peterac sredinom druge četvrtine.

Dovoljno da Jerka zapitamo za dojmove nakon susreta:

“Utakmica je bila teška i izuzetno fizički zahtjevna. Možda je razlog tome što već treći put u osam dana igramo s Jadranom. Bilo je puno kontri a malo pozicijskih napada, što je možda razlog naše loše realizacije. 

Zbog Marcelićeve ozljede počeo si na vratima. Kako si doživio svoj nastup?

“Malo sam bio nervozan na početku. Šutevi iz blizine mi nisu dali priliku za dobar ulazak u utakmicu. Ovo je prva utakmica koju počinjem nakon šest mjeseci. Zadovoljan sam jer smo primili samo sedam golova.”, rekao je Jurlina.

Trener Bajić kratko se osvrnuo na utakmicu:

“Večeras nisam nažalost zadovoljan s igrom u napadu. Tri postignuta gola dovoljno govore sama za sebe. Protiv sebe smo primili nekakvih 10-12 blokova u prve dvije četvrtine. To mi nije drago. U obrani smo bili relativno korektni, sedam primljenih golova nije puno i to možemo smatrati uspjehom.”

Strijelci: Rakovac, Dašić i Bajić po jedan zgoditak.

Izvlačenje četvrtfinalnih parova Eurokupa je danas u podne, a mogući protivnici Žabaca su talijanski klubovi Telimar Palermo i Ortigia, te mađarski BVSC Zuglo i španjolski Astralpool Sabadell.

Za igrače i prijatelje Žabaca nema prevelikog odmora. Slijedi susret 3. kola PH između Mladosti i POŠK-a, u subotu 23.10. u 18:00 na plivalištu ŠRC Mladost.