Mladost-express na Poljudu

event 12.02.2022.

Načelno, 9-10 minuta trebalo je Žapcima da u Splitu, na poljudskom bazenu pobijede suparnika u 11. kolu Prvenstva Hrvatske, domaći Mornar BS. Naime, nakon nepunih 10 minuta igre na semaforu je svijetlilo – Mornar 0, Mladost 6. Koju minutu kasnije bilo je i još uvjerljivije 8:1, a u zadnjoj minuti druge četvrtine i 9:2 za […]

Načelno, 9-10 minuta trebalo je Žapcima da u Splitu, na poljudskom bazenu pobijede suparnika u 11. kolu Prvenstva Hrvatske, domaći Mornar BS. Naime, nakon nepunih 10 minuta igre na semaforu je svijetlilo – Mornar 0, Mladost 6. Koju minutu kasnije bilo je i još uvjerljivije 8:1, a u zadnjoj minuti druge četvrtine i 9:2 za naše mladiće.Istina da se u našem taboru očekivao uspjeh u Splitu i nova tri boda, ali teško da je itko očekivao ovako u biti brzo završen posao, odlučenu utakmicu, uraganski početak. Početak koji je u biti i odredio pobjednika već nakon prve polovice susreta.

Mladostašku golijadu na Poljudu otvorio je prvo Dario Rakovac s dva gola, potom i Ivan Vrbnjak; zatim kapetan Franko Lazić, pa onda i Tomislav Samardžić, a početkom druge dionice i Luka Bajić. To su bili strijelci prvih šest pogodaka, egzekutori akcija mladostaša za vodstvo 6:0. Smanjio je za domaćina Marin Vrdoljak (istek 10. minute), da bi do kraja druge četvrtine pogađali za Mladost još – ponovo Ivan Vrbnjak, pa Marin Dašić i opet Franko Lazić.

U drugoj polovici utakmice, domaćin je uspio više-manje uspostaviti koliku-toliku ravnotežu, (ali samo u tom dijelu igre), i jasno bez mogućnosti ugrožavanja visokog vodstva i rano osiguranje pobjede.

Strijelci za našu momčad bili su – Rakovac 5, Dašić 3, Lazić 2, Vrbnjak 2, Biljaka 2, L. Bajić 1 i Samardžić 1.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu Mladost će odigrati na našem bazenu uz Savu, 26. ovog mjeseca kada nam dolazi Solaris.