Posjeti HAVK Mladost web-shop

Mladost i Jug CO u borbi za prvaka Hrvatske

event 07.05.2019.

Nakon dva ovosezonska finala između Mladosti i Juga, svibanj donosi i treće koje će odlučiti o naslovu prvaka Hrvatske. Jedan trofej je završio u dubrovačkim, a jedan u zagrebačkim vitrinama, a gdje će završiti treći saznat će se između 19. i 29. svibnja. Pred nama je najmanje tri, a najviše pet utakmica koje će dati […]

Nakon dva ovosezonska finala između Mladosti i Juga, svibanj donosi i treće koje će odlučiti o naslovu prvaka Hrvatske. Jedan trofej je završio u dubrovačkim, a jedan u zagrebačkim vitrinama, a gdje će završiti treći saznat će se između 19. i 29. svibnja.

Pred nama je najmanje tri, a najviše pet utakmica koje će dati odgovor na pitanje tko je ove sezone najbolja vaterpolska momčad u Hrvatskoj. Susreti se igraju do konačnog pobjednika, te se u slučaju neodlučenog rezultata pucaju peterci. Prvak države postaje ekipa koja ostvari tri pobjede.
Podsjećanja radi, u tekućoj sezoni ova dva sastava su odigrali sedam dvoboja od kojih su Jugaši slavili u četiri, Žapci u dva, a jedan je susret završio bez pobjednika.

“Rekao bih da je ova sezona do sada odrađena uspješno ali nećemo tu stati. Sada slijedi ono što smo svi priželjkivali, finale s Jugom. O njihovoj snazi ne treba trošiti riječi, odigrali smo dosta utakmica s njima ove sezone, a bilo je dobrih i loših. Zadnja pobjeda u finalu Regionalne lige pokazuje nam kako treba igrati s njima, naročito onaj prvi dio utakmice.” – izjavio je igrač Mladosti Ivan Buljubašić te dodao: “Očekujem pune tribine, prednost domaćeg terena, a mi ćemo dati sve od sebe. Ne mogu zamisliti ljepši kraj sezone nego da na kraju osvojimo prvenstvo Hrvatske!”

Prvi strateg Mladosti, Zoran Bajić ovako je najavio finalnu seriju:
“Jug i Mladost su zasluženo u finalu Prvenstva Hrvatske jer su u sezoni najviše pokazale, i sasvim je u redu da se jedna od njih na kraju popne na tron i okiti naslovom prvaka svoje zemlje.
U jednoj utakmici imamo najviše šanse pobijediti renomiranog i kvalitetnog suparnika, kao što je to pokazalo finale Regionalne vaterpolo lige. Sve ćemo učiniti da to ponovimo i u ovoj finalnoj seriji.
Iako, biti će to izuzetno teško ostvariti obzirom na Jugovu snagu. Ponovit ću to po ne znam koji put, Jug je jak i pojedinačno i kolektivno, prepun hrvatskih reprezentativaca, kao i reprezentativaca iz nekoliko zemalja kao što su Grčka i Rusija. Momčad je to koja je posložena od prvog do posljednjeg igrača u sastavu.
Sve ćemo napraviti da borbom, željom i zalaganjem dokažemo da smo zasluženo u finalu. Nastojat ćemo ih ugrozit, kao što smo to uostalom već činili u zadnjih godinu dana. Morat ćemo biti pravi i možda bolji nego ikad. Svaka utakmica biti će priča za sebe, nosit će svoje specifičnosti.
U finalnoj seriji Jugu dajem blagu prednost, a prvak Hrvatske postat će spremnija i kvalitetnija ekipa.”

Ovo je treće uzastopno finale između Juga i Mladosti. U prethodne dvije sezone Jug je slavio s 3:0 i 3:1. Mladost je prvak države posljednji puta postala 2007./2008.

Prva utakmica finalne serije na rasporedu je 8.5. u 18:00 na plivalištu SRC Mladost.
Pozivamo sve prijatelje kluba da dođu na naš bazen i daju podršku našim igračima kao što su to činili tijekom čitave sezone.
Sretno Žapci!!