Posjeti HAVK Mladost web-shop
Poraz za kraj sezone

Mladost je četvrta u Hrvatskoj

event 03.05.2023.

Tmuran je i siv bio utorak u Zagrebu. Kiša je prala zagrebačke krovove i ulice, pa je tako ‘odnijela’ i broncu sa Save. Možda ipak nedovoljno precizno

Brončanu su medalju zasluženo osvojili suparnici iz Rijeke, momčad Primorja EB kojima su uostalom sportski i kako dolikuje, stiskom ruke i pljeskom čestitali i sami naši igrači.

U trećem, odlučujućem susretu za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske, za sezonu 2022./23. Primorje EB je boljim izvođenjem peteraca pobijedilo našu momčad. Završilo je na kraju; Mladost – Primorje EB 17:18 (1:5, 5:2, 4:4, 4:3 – 3:4).

Utakmica je bila naglašeno dinamična, uzbudljiva, neizvjesna, pa zato i lijepa za gledanje. Dobro, ono što nama mladostašima sigurno nije bilo lijepo za gledati je uvodnih 8 minuta u kojima su Riječani poveli čak 5:1. Nije bilo ideje u obrani s igračem manje, pa su tako Riječani svih 5 pogodaka postigli s brojčanom prednosti u bazenu.
Početkom druge četvrtine trener Zoran Bajić je zamijenio vratara Jerka Jurlinu za Eugena Sunaru što se pokazalo punim pogotkom. Spustio je Eugen ‘roletu’ ispred gola, prikupivši do kraja čak 14 obrana, od toga 2 peterca. No, upravo je Sunarin sjajan start između vratnica dao dodatan impuls našim igračima za početak preokreta. Sada smo mi dobili uvjerljivo četvrtinu (5:2) i smanjili na poluvremenu na samo gol zaostatka, 6:7.
U drugom napadu treće četvrtine stiglo je i prvo izjednačenje, Maroje Gluhaić za 7:7. Idemo iz početka! U ovoj dionici smo u još dva navrata vidjeli poravnanje (Jelača za 8:8 i Fabris za 9:9), ali nikako doći do vodstva. Nakon treće četvrtine još je uvijek gost imao prednost jednog gola, (10:11).
U zadnjoj četvrtini je prvo Vrbnjak poravnao, da bi pet minuta prije kraja centar Branimir Herceg pogodio za prvo vodstvo Žabaca, 12:11! Dvije i pol minute prije kraja bilo je i plus 2, 14:12 za Mladost. Štoviše, ovaj je rezultat bio aktualan sve do 50 sekundi prije kraja, da bi dvojica najiskusnijih među gostima, Darko Brguljan, a potom i Petar Muslim, 6 sekundi prije kraja poravnali na 14:14 i tako ‘odveli’ utakmicu u rulet peteraca.

Rulet u kojem se kuglica pobjednika zaustavilo ovog puta na primorjaškim bojama.

Za Mladost su golove dali – David Mijić, Dario Rakovac i Maroje Gluhaić po 3, te po 1 gol Marko Jelača, Valiko Dadvani, Ivan Vrbnjak, Branimir Herceg i Tin Fabris.

Na koncu spomenimo da se na ovoj utakmici od aktivnog igranja vaterpola oprostio Petar Muslim, igrač koji je s hrvatskom reprezentacijom između ostalog osvojio olimpijsko zlato u Londonu 2012. i europsko zlato u Zagrebu 2010. S Mladosti je Muslim osvojio naslov prvaka Hrvatske 2008. i dva Hrvatska kupa, 2010. i 2011. Čestitamo stoga i mi na divnoj igračkoj karijeri Musi i zahvaljujemo za sve što je doprinio našem klubu u kojem je proveo četiri lijepe godine, od 2007. do 2011.
Ovime je naša seniorska momčad završila sezonu 2022./23. s nadom i uvjerenjem da će sljedeća svakako biti bolja.